Fitness recept: Jablkové chutney

Fitness recept: Jablkové chutney

Chutney alebo čatní z jabĺk a cibule je dobrota, ktorá sa skvele hodí k mäsu aj jeho rastlinným alternatívam a ďalším pokrmom. Perfektne si rozumie napríklad aj s pečenou zeleninou či pečivom. Na príprave nie je nič zložité a výsledok za to rozhodne stojí. Chutney totiž vyzdvihne na nový level prakticky každý váš obed či večeru.

Budeme potrebovať:

Jablkové chutney - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vezmeme si cibule, zbavíme ich šupiek a nadrobno nakrájame. Rozpálime si panvicu a na olivovom oleji ich necháme zosklovatieť. Vedľa si pripravíme jablká. Tie olúpeme, zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocky. Potom ich pridáme k cibuli spoločne s nastrúhaným alebo najemno nakrájaným zázvorom a prelisovaným cesnakom. Všetko spolu za občasného zamiešania prehrievame na panvici, kým jablká nepustia šťavu. Následne pridáme erytritol, jablčný ocot a soľ podľa chuti.

Jablkové chutney - zmes jabĺk a cibule

Na nízkom plameni potom dusíme približne 20 minút. Počas toho občas premiešame a podľa potreby pridávame priebežne vodu. Tekutina zo zmesi by mala mať približne konzistenciu sirupu, takže to s vodou nemusíme preháňať. Po 20 minútach dusenia pridáme hrozienka a dusíme ešte 10 minút. Potom zmes ochutnáme, podľa potreby pridáme ešte soľ či jablčný ocot a môžeme podávať. Nezjedené chutney skladujeme v chladničke v uzavretej nádobe.

Náš tip: Chutney si perfektne rozumie s mäsom. Skvele sa však hodí aj k jeho rastlinným náhradkám, pečivu či akýmkoľvek vegetariánskym a vegánskym pokrmom.

Jablkové chutney
Nutričné hodnoty

Na celé množstvo

Energetická hodnota777 kcal
Bielkoviny6 g
Sacharidy129 g
Tuky21 g
Vláknina24 g

Ak chcete spestriť svoj obed alebo večeru a dodať jej nový chuťový rozmer, potom je práve jablkovo-cibuľové chutney skvelou voľbou.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *