Fitness recept: Domáca ovocná zmrzlina z jahôd a banánov

Fitness recept: Domáca ovocná zmrzlina z jahôd a banánov

Horúce letné počasie doslova nabáda k tomu, aby sme siahli po osviežení v podobe zmrzliny. A ak nemáte dostatočné zásoby v mrazničke alebo chcete dobrotu bez zbytočných prídavných látok, je najlepšie urobiť si svoju vlastnú. My sme ako základ použili jahody a banány, ktoré majú lahodnú sladkú chuť a jemnú krémovú konzistenciu. Pridať môžete však aj iné ovocie alebo ďalšie dobroty, ako je napríklad arašidové maslo. Potom už je len na vás, či si ju dáte samotnú alebo s ňou napríklad ozdobíte proteínové palacinky.

Na zmrzlinu budeme potrebovať:

  • 350 g čerstvých jahôd
  • 3 zrelé banány 
  • hrsť čerstvej mäty
  • xylitol alebo iné sladidlo či cukor podľa potreby

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Domáca ovocná zmrzlina z jahôd a banánov - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Banány olúpeme, rozdelíme ich na niekoľko menších častí a dáme do mixéra. Jahody zbavíme zelených lístkov, opláchneme pod tečúcou vodou a pridáme ich do mixéra k banánom. Spoločne ich rozmixujeme na hladké pyré. V prípade, že sa bude samotné ovocie zle mixovať, pridáme trochu vody. Pokiaľ máme radšej sladšie zmrzliny, môžeme prisypať aj xylitol alebo iné sladidlo či cukor. Pyré potom prelejeme do nádoby vhodnej do mrazničky a necháme zamraziť aspoň 2 – 3 hodiny.

Domáca ovocná zmrzlina z jahôd a banánov - postup

Hneď ako máme zmes zamrznutú, preložíme si ju do mixéra a opäť premixujeme. Môžeme použiť aj ručný mixér. Potom hneď podávame, aby sa nám zmrzlina nerozpustila. Aby vyzerala ešte lepšie, môžeme ju ozdobiť mätou a lyofilizovanými jahodami. Skvelo bude chutiť aj ozdobená čokoládovým ZERO sirupom.

Náš tip: Pokiaľ chcete, aby mala zmrzlina krémovejšiu konzistenciu, môžete do nej pridať ešte lyžicu kokosového mlieka. A tí, ktorí chcú zmrzlinou doplniť bielkoviny, môžu k ovociu pridať do mixéra aj odmerku proteínu (pre vegánov vegánskeho). Milovníci chrumkavých dobrôt si ju môžu vylepšiť aj proteínovou granolou alebo opraženými a nasekanými orechmi.

Domáca ovocná zmrzlina z jahôd a banánov
Nutričné hodnoty

1 porcia bez dosladenia a zdobenia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota153 kcal
Bielkoviny2 g
Sacharidy32 g
Tuky1 g
Vláknina4 g

Žiadne leto sa nezaobíde bez poriadnej nálože zmrzliny. Ktorú máte najradšej vy?

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *