Fitness recept: Tofu proteínový cheesecake

Aj vás zaujal náš Tofu proteínový cheesecake z titulnej fotografie tohto článku? Tento recept určite stojí za vyskúšanie! Skúste si aj vy pripraviť túto zdravšiu verziu cheesecaku, ktorá obsahuje tvaroh, grécky jogurt, tofu a proteínový prášok, čo vám dodá celkom slušnú dávku bielkovín. Nenájdete v ňom však múku - tú sme nahradili ovsenými vločkami, kokosom a sušeným ovocím! 


Na základ potrebujeme:

  • • 80 g ovsených vločiek
  • • 20 g kokosu (strúhaného)
  • • 1 ČL kokosového oleja
  • • 1 PL agáve sirupu 
  • • 25 g sušených a vykôstkovaných datlí
  • • 50 g sušených brusníc
  • • voda podľa potreby

 

1. Najskôr rozmixujeme kokos a vločky na múku, potom pridáme aj ostatné ingrediencie a poriadne ich v mixéri rozmiešame. Potom začneme postupne pridávať vodu - riadíme sa konzistenciou zmesi a snažíme sa vytvoriť hmotu, ktorá sa lepí. Pozor, aby ste to s množstvom vody neprehnali.


2. Túto hmotu následne vložíme do nádoby (krabičky, plechu,...) vystlanej papierom na pečenie a utlačíme prstami.

 

Tofu proteínový cheesecake - fitness recept

 

Na krémovú časť potrebujeme:

  • • 125 g tvarohu
  • • 200 g bieleho tofu
  • • 4 PL agáve sirupu
  • • 15 g proteínu s príchuťou (my sme použili biela čokoláda a malina)
  • • 150 g gréckeho jogurtu
  • • ovocie poďla chuti navrch


3. Všetky ingrediencie (okrem ovocia) vložíme do mixéra a mixujeme, kým nám nevznikne jemný krém bez hrudiek.


4. Potom ho nalejeme na náš brusnicový základ a nádobou poriadne potrasieme. Vďaka tomu sa krém rovnomerne rozloží a odstránime aj prípadné bublinky.


5. Nakoniec ešte na vrch nasypeme ovocie podľa chuti a uváženia. Cheesecake môžeme zvrchu prikryť a vložíme ho do mrazničky aspoň na 5 hodín.


 Tofu proteínový cheesecake - fitness recept

 

Nutričné hodnoty

 KalórieBielkoviny (g)Tuky (g)Sacharidy (g)
Nutričné hodnoty na celý recept  1102 78 29 124
Nutričné hodnoty na 1 kúsok 183 13 4,8 20,6

 

Zaujal vás tento recept a chystáte sa ho vyskúšať? V prípade, že sa vám páčil, podporte ho zdieľaním.


Autor receptu: Barbora Vachulová