Fitness recept: Vláčna bábovka len z 2 ingrediencií

Fitness recept: Vláčna bábovka len z 2 ingrediencií

Máte chuť na niečo dobré, ale nechce sa vám tráviť čas zložitou prípravou dezertu? Potom je pre vás táto bábovka ako stvorená. Nepotrebujete nič viac ako vajíčka a gaštanové pyré. Určite vás prekvapí, akú vláčnu konzistenciu a lahodnú chuť bude bábovka mať. Pokiaľ chcete, môžete si ju ešte vylepšiť napríklad polevou. Aj bez nej ale ručíme za to, že si pochutnáte.

Na cesto budeme potrebovať:

  • 250 g gaštanového pyré
  • 4 vajcia

Na zdobenie budeme potrebovať (voliteľné):

Vláčna bábovka len z 2 ingrediencií - suroviny

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Vezmeme si vajíčka a oddelíme žĺtky od bielkov. Žĺtky si vyšľaháme s rozmrazeným gaštanovým pyré. Bielky si v inej miske vyšľaháme, aby nám vznikol tuhý sneh. Ten opatrne vmiešame do gaštanovej zmesi. Potom si pripravíme bábovkovú formu. Pokiaľ máme silikónovú, nie je potrebné ju ani vymastiť. U ostatných foriem je lepšie vystriekať povrch olejom v spreji, aby sa nám cesto neprichytilo. Potom už do formy môžeme naliať cesto a dať ho do rúry vyhriatej na 150 °C a piecť približne 40 minút. To, či je bábovka hotová, spoznáme tak, že do nej pichneme špajľou. Nesmie nám na nej zostať cesto. Pokiaľ sa na špajli ešte prichytáva, pečieme ďalších 5 – 10 minút.

Upečenú bábovku môžeme nechať vychladnúť a rovno podávať. Pokiaľ ju chceme ešte vyšperkovať, môžeme ju poliať rozpustenou bielou čokoládou a posypať nadrvenými lyofilizovanými malinami. Skvele bude však chutiť aj len tak samostatne, doplnená napríklad tvarohom alebo proteínovou zmrzlinou.

Vláčna bábovka len z 2 ingrediencií - suroviny
Nutričné hodnoty

1 kúsok bez polevy (celkom 12 kúskov)

Energetická hodnota78 kcal
Bielkoviny3 g
Sacharidy9 g
Tuky3 g
Vláknina1,5 g

Tento jednoduchý dezert zvládnete pripraviť za chvíľku aj v prípade, že vás prepadne nečakaná návšteva. Skvele sa hodí aj ako snack do krabičky.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *