Fitness recept: Vegánske špagety s kešu omáčkou

Fitness recept: Vegánske špagety s kešu omáčkou

Dnes sme nezaháľali a pustili sme sa do vegánskej omáčky. Nebojte sa, príprava je maximálne jednoduchá a na vykúzlenie dokonale hladkej krémovej konzistencie nám stačili dokonca len dve ingrediencie – voda a kešu orechy. Vďaka tomu, že sme použili zero špagety, veľká porcia jedla obsahuje približne len 370 kcal. Ide teda o ideálny pokrm počas držania diéty. 

Budeme potrebovať:

Vegánske špagety s kešu omáčkou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že si aspoň na 2 – 3 hodiny dáme do vody namočiť kešu orechy. Mixovanie potom pôjde omnoho ľahšie a bude šetrnejšie k nášmu mixéru. Podľa návodu si potom pripravíme Zero špagety. Bokom si na plátky nakrájame šampiňóny, ktoré zatiaľ odložíme do misky.

Vegánske špagety s kešu omáčkou - šampiňóny

Namočené kešu orechy dáme aj s vodou do mixéra a rozmixujeme až na hladkú konzistenciu.

Na sporáku rozpálime panvicu vystriekanú olejom v spreji. Na nej orestujeme plátky šampiňónov. Hneď ako zmäknú, prilejeme k nim rozmixovanú kešu omáčku. Podľa potreby ochutíme soľou, čiernym korením a citrónovou šťavou.

Vegánske špagety s kešu omáčkou - omáčka

Ak je omáčka veľmi riedka, ešte ju chvíľu povaríme, aby sa odparila prebytočná voda. V prípade, že je príliš hustá, pridáme trochu vody. Hneď ako je omáčka presne podľa našich predstáv, môžeme servírovať. Na tanier si dáme pripravené špagety, zalejeme ich omáčkou a môžeme dozdobiť plátkom citróna alebo obľúbenou bylinkou.

Náš tip: Ak neholdujete zero cestovinám, pri príprave môžete použiť klasické pšeničné špagety, prípadne strukovinové cestoviny, ktorými zvýšite obsah bielkovín. Vylepšiť môžete aj omáčku. Stačí, keď namiesto vody použijete rastlinnú smotanu a dochutíte lahôdkovým droždím, ktoré pokrmu dodá chuť syra.

Vegánske špagety s kešu omáčkou
Nutričné hodnoty1 celá porcia
Energetická hodnota372 kcal
Bielkoviny13 g
Sacharidy19 g
Tuky24 g
Vláknina14 g

Ak si chcete dať lahodnú omáčku plnú chutí, nemusíte tráviť hodiny pri sporáku. Táto je hotová za chvíľu. A vďaka svojmu zloženiu si na nej môžu pochutiť aj vegáni. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *