Fitness recept: Vegan burger, v ktorom cícer nahradil mäso

Fitness recept: Vegan burger, v ktorom cícer nahradil mäso

Ukončite svoj náročný týždeň dobrým jedlom, ktoré poteší chuťové poháriky a pozdvihne vašu náladu! A aby to bolo fér aj voči milovníkom bezmäsitej stravy, tak sme si pre vás pripravili potešenie vo forme vegánskeho burgra, s dochrumkava prepečenými a skvelo ochutenými cícerovými plackami. Jednoduchá a zdravá maškrta, ktorá sa zaručene stane vašou tradíciou!

Na prípravu placiek potrebujeme:

Na servírovanie potrebujeme:

Ingrediencie na vegan burger, v ktorom cícer nahradil mäso

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Cícer z konzervy prepláchneme a scedíme. Spolu so sušenými paradajkami, cesnakom, cibuľou, čerstvými bylinkami a mandľami ho dohladka rozmixujeme. Zmes na burgrové placky dochutíme podľa chuti soľou, korením a podľa potreby zahustíme strúhankou – zmes by sa nemala lepiť a malo by sa s ňou dobre pracovať. Rukami vytvoríme 4 hrubšie placky, ktoré dozlatista opečieme na olivovom oleji. Burgrové placky podávame ešte teplé, v žemli s obľúbenou zeleninou a dressingom či bezkalorickou omáčkou podľa chuti.

Tip: Pripravte si chrumkavé a voňavé žemle doma z naše proteínovej zmesi na prípravu pečiva, ktorá je plná bielkovín a vlákniny.

Fitness recept: Vegan burger, v ktorom cícer nahradil mäso
Nutričné hodnoty
1 placka (celkovo 4 placky)
Kalórie141
Bielkoviny6 g
Sacharidy14 g
Tuky6 g

Veríme, že vám tento recept na vegan burger s chrumkavými cícerovými plackami vyčaruje úsmev na tvári a poteší vaše gurmánske chute! Ak sa vám páčil, nezabudnite ho zdieľať a potešte tak aj domácnosti vo vašom okolí.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *