Fitness recept: Tradičné mexické chilli con carne s ryžou

Fitness recept: Tradičné mexické chilli con carne s ryžou

Naša zapálenosť pre exotické jedlá je vám už dávno známa. My zase vieme, že aj vy tieto recepty skúšate radi. Je úplne jedno, či je to kvôli tomu, že ich pre vás pripravujeme v zdravšej verzii, že radi skúšate nové veci alebo jednoducho viete oceniť dobré jedlo. Podstatné je, že z receptov máte radosť a my vám môžeme neustále vymýšľať nové bomby. Tentokrát vám prinášame tradičné jemne pikantné mexické chilli con carne, ktoré má dokonale vyvážené nutričné hodnoty.

Na prípravu chilli potrebujeme:

Na servírovanie potrebujeme:

  • ryžu
  • limetku
  • koriander
Ingrediencie na chilli con carne

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Na oleji do sklovita opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Ďalej k nej pridáme pretlačený cesnak, sladkú papriku, mletú rascu, chilli, mleté mäso a za občasného miešania opekáme, až kým mäso nezhnedne. Pridáme paradajkový pretlak, premiešame ho s mäsovou zmesou a následne pridáme nakrájané paradajky a hovädzí vývar. Všetko poriadne premiešame, zakryjeme pokrievkou a chilli necháme dusiť približne 20 minút na miernom plameni. Počas dusenia ho občas premiešame. Ďalej pridáme fazuľu, kukuricu a chilli podusíme ešte 5 – 10 minút. Na záver ho dochutíme soľou, korením a kúskom kvalitnej horkej čokolády. Chilli podávame s ryžou a čerstvým koriandrom. Pred podávaním ho môžeme pokvapkať aj trochou limetkovej šťavy. Dobrú chuť!

Fitness recept: Tradičné mexické chilli con carne s ryžou
Nutričné hodnoty
1 porcia bez oblohy (celkovo 3 porcie)
Kalórie271
Bielkoviny30 g
Sacharidy15 g
Tuky10 g

Veríme, že s novým exotickým receptom na Chilli con carne nebudete dlho otáľať, a čoskoro ním potešíte aj vašich najbližších. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho zdieľať.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *