Fitness recept: Tekvicové cupcakes s tvarohovým krémom

Fitness recept: Tekvicové cupcakes s tvarohovým krémom

Ak už ste z tekvice zvládli pripraviť bábovku, halušky, quiche, latté aj vafle, potom je čas skúsiť ďalšiu dobrotu. Tentokrát to budú cupcakes s lahodným krémom a škoricou. Lákavo vyzerajú už na prvý pohľad. A hneď ako sa do nich človek zahryzne, ohromí ho vláčna konzistencia doplnená chrumkavými orechmi. Kto vyskúša túto tekvicovú dobrotu, rozhodne neoľutuje.

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

  • 300 g jemného odtučneného tvarohu
  • 120 g ricotty 
  • 30 g xylitolu
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • škoricu na posypanie
Tekvicové cupcakes s tvarohovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Pokiaľ sme si kúpili hotové tekvicové pyré, máme o prácu menej. V opačnom prípade začneme jeho prípravou. Tekvicu hokaido umyjeme a rozrežeme na dve polovice. Šupku nelúpeme ani neokrajujeme, nie je to potrebné. Z oboch polovíc vydlabeme semienka, potom dáme tekvicu na plech a pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 – 45 minút (podľa veľkosti tekvice). Pokiaľ chceme skrátiť dobu pečenia, môžeme ju nakrájať na menšie kúsky. Správne upečenú tekvicu spoznáme tak, že je úplne mäkká, keď do nej pichneme vidličkou. Hneď ako je hotová, necháme ju vychladnúť a rozmixujeme, aby vzniklo jemné tekvicové pyré. Keď sa nám bude zdať, že je príliš husté, prilejeme vodu a opäť premixujeme.

A môžeme sa rovno pustiť do prípravy cupcakes. V miske si zmiešame múku, xylitol, proteín, kypriaci prášok, škoricu, mletý zázvor a muškátový oriešok. Ďalej pridáme tekvicové pyré, vajíčka, mlieko aj rozpustený kokosový olej a opäť všetko spoločne premiešame. Malo by nám vzniknúť hladké a krémové cesto. Na záver do neho vmiešame nasekané vlašské orechy. Pripravíme si silikónové formičky na cupcakes, ktoré si pre istotu môžeme vystriekať olejom v spreji. Potom ich plníme približne do ¾ výšky a pečieme pri teplote 180 °C asi 25 minút.

Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme spoločne tvaroh s ricottou a xylitolom. Mal by nám vzniknúť jemný nadýchaný krém. Naplníme si s ním zdobiacu špičku a krém pomocou nej krúživým pohybom postupne nanášame na upečené a vychladené cesto. Hotové cupcakes poprášime ľahko škoricou a môžeme podávať.

Tekvicové cupcakes s tvarohovým krémom
Nutričné hodnoty

1 cupcake (celkom 12 kusov)

Energetická hodnota186 kcal
Bielkoviny10 g
Sacharidy15 g
Tuky9 g
Vláknina2,5 g

Cupcakes z tekvicového pyré majú dokonale vláčnu konzistenciu. Pokiaľ nemáte radi suché bábovky, rozhodne sa vám trafíme do chuti. No a lahodný krém na vrchu? To už je len čerešnička na to, aby bola táto dobrota perfektná.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *