Fitness recept: Špenátový quiche – slaný francúzsky koláč

Fitness recept: Špenátový quiche – slaný francúzsky koláč

Pripravte si spolu s nami Quiche – francúzsky slaný koláč, ktorého základom je krehké cesto, vajíčkovo-syrová náplň a veľa-veľa zeleniny! Jeho čaro spočíva najmä v rozmanitosti, pokojne v ňom môžete zúžitkovať všetku zostávajúcu zeleninu, s ktorou si neviete rady, a zabudnúť nesmiete ani na čerstvé bylinky. Náš špenátový quiche je stávka na istotu – potešíte ním rodinu, ale je tiež ideálnym jedlom na večierok či piknik. Navyše, chutí skvele teplý aj studený. Poďme teda na to!

Na cesto potrebujeme:

Na náplň potrebujeme:

  • 150 ml mlieka
  • 100 g baby špenátu
  • 80 g fety
  • 60 g cherry paradajok
  • 3 vajíčka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • ½ ČL provensálskeho korenia
  • soľ a mleté čierne korenie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Všetky spomínané ingrediencie na cesto spolu zmiešame a rukami vypracujeme pevné cesto. Ak je cesto príliš tuhé, prilejeme trošku mlieka. Cesto vtlačíme do vymastenej koláčovej formy s vyšším okrajom (my sme použili formu s priemerom 24 cm), a dáme ho predpiecť pri teplote 180°C asi na 10 minút.

Ingrediencie

Medzitým si pripravíme náplň. Špenát premyjeme a sparíme s troškou vody. Následne ho v miske zmiešame s fetou pomrvenou na kúsky, mliekom a pretlačeným cesnakom. Pridáme aj korenie a soľ podľa chuti. Na záver vmiešame ešte vajíčka.

Pripravené cesto

Následne náplň vylejeme na predpečené cesto, navrch naukladáme cherry paradajky a quiche pečieme pri teplote 180°C približne 40 minút. Dobrú chuť!

Fitness recept: Špenátový quiche - slaný francúzsky koláč
Nutričné hodnoty
na 1 porciu (celkovo 10 porcií)
Kalórie198
Bielkoviny8 g
Sacharidy22 g
Tuky9 g

Pevne veríme, že vás recept oslovil a aj vy si pripravíte tento chutný špenátový quiche. Nezabudnite, fantázii sa medze nekladú, tak sa nebojte experimentovať a pridajte doň vašu obľúbenú zeleninu či huby. Ak sa vám recept páčil, podeľte sa oň s priateľmi a podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *