Fitness recept: Soba rezance s tofu a zeleninou

Fitness recept: Soba rezance s tofu a zeleninou

V dnešnom recepte si ukážeme chuťovo vyladený zážitok s ázijským nádychom. Základ tvoria soba rezance, ktoré si perfektne rozumejú so zeleninou aj tofu. K dokonalosti už potom stačí iba kombinácia sladko-slanej omáčky, ktorá celému pokrmu dodáva šmrnc. No a čo by to bolo za ázijskú dobrotu bez koriandra a sezamových semienok? Tak ideme rovno na to.

Na tofu marinádu budeme potrebovať:

Na prípravu ďalších častí budeme potrebovať:

  • 250 g soba rezancov
  • 240 g BIO tofu
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 2 stredne veľké mrkvy
  • 1 brokolica
  • 1 PL olivového oleja
  • cca 5 cm kúsok zázvoru

Na servírovanie budeme potrebovať:

  • 50 ml sójovej omáčky
  • 30 ml javorového sirupu
  • 15 ml limetkovej šťavy
  • 15 g sezamových semienok
  • čerstvý koriander
Soba rezance s tofu a zeleninou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si vezmeme tofu, ktoré vytiahneme z nálevu, položíme na papierové servítky a miernym stláčaním z neho odstránime prebytočnú vodu. Potom ho nakrájame na menšie kocky. Vezmeme si misku, v ktorej zmiešame suroviny na marinádu – sójovú omáčku, javorový sirup a čili omáčku. Všetko dôkladne premiešame a do zmesi dáme marinovať tofu aspoň na 30 minút. Potom si tofu orestujeme dozlatista na panvici s ½ PL olivového oleja. Orestované tofu si odložíme zatiaľ bokom.

Do hrnca s vriacou vodou si dáme ďalej variť soba rezance. Medzitým si rozpálime panvicu, na ktorú dáme opäť ½ PL oleja, a zľahka na nej orestujeme nasekaný zázvor a cesnak. Po chvíli pridáme mrkvu, ktorú sme si predtým olúpali a nakrájali na tenké kolieska, a brokolicu nakrájanú na menšie ružičky. Necháme ich restovať, kým nebudú chrumkavé. Pokiaľ máme radšej mäkšiu konzistenciu, môžeme si brokolicu s mrkvou nechať pár minút predvariť vo vode a až potom restovať. K orestovanej zelenine nakoniec pridáme aj predpripravené tofu a scedené soba rezance.

Soba rezance s tofu a zeleninou - postup

Všetko premiešame a necháme chvíľu prehriať, aby sa chute prepojili. Medzitým si pripravíme ešte omáčku na podávanie. Stačí len zmiešať sójovú omáčku, javorový sirup a limetkovú šťavu. Naservírovanú porciu si potom na tanieri touto omáčkou polejeme, zasypeme sezamovými semienkami a samozrejme nesmie chýbať ani čerstvý koriander.

Náš tip: Ak by vám v jedle chýbal ešte nejaký chrumkavý element, môžete na záver pridať nasekané a opražené arašidy alebo akékoľvek iné oriešky.

Soba rezance s tofu a zeleninou
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota572 kcal
Bielkoviny25 g
Sacharidy92 g
Tuky10 g
Vláknina7 g

Soba rezance sú ďalšou skvelou cestovinou, ktorá dokáže spestriť váš jedálniček. Perfektne si rozumejú so zeleninou, rastlinnými alternatívami mäsa, ale aj so živočíšnymi zdrojmi bielkovín.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *