Fitness recept: Slaná ovsená kaša so strateným vajcom

Fitness recept: Slaná ovsená kaša so strateným vajcom

Ovsená kaša nemusí byť len sladká. Čo tak dať šancu slanému variantu? Krémová konzistencia, čerstvá zelenina, avokádo a mikrobylinky sa postarajú o skvelú chuť či vôňu. A núdza nebude ani o bielkoviny. Ich optimálne množstvo zabezpečí stratené vajce a dávka proteínu. Kto by odolal?

Na kašu budeme potrebovať:

Na podávanie budeme potrebovať:

Slaná ovsená kaša so strateným vajcom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou strateného vajca. V hrnci si ohrievame vodu, dokým sa na dne nezačnú robiť bublinky. Voda nesmie úplne vrieť. Potom do nej nalejeme ocot a pomocou lyžice vytvoríme vo vode vír. Do jeho stredu rozbijeme vajíčko, ktoré necháme povariť 3 – 4 minúty. Keď bude hotové, odložíme ho bokom.

Cherry paradajky si nakrájame na menšie kúsky, následne ich premiešame so sušenou bazalkou, štipkou soli a pustíme sa do prípravy kaše.

Ovsené vločky si dáme do hrnca a zalejeme ich s 250 ml vývaru. Povaríme ich do zhustnutia, čo bude trvať približne 5 minút. Následne si bokom zmiešame proteín so zvyšnými 50 ml vývaru a prilejeme do kaše. Podľa chuti dosolíme, prípadne môžeme pridať akékoľvek iné korenie.

Slaná ovsená kaša so strateným vajcom - príprava

Kašu povaríme ešte asi 1 – 2 minúty a môžeme preložiť do misky. Poukladáme na ňu pripravené cherry paradajky, avokádo nakrájané na kocky, ďalej pridáme mikrobylinky a konopné semienka. Do prostriedku kaše položíme pripravené stratené vajce a môžeme podávať.

Slaná ovsená kaša so strateným vajcom
Nutričné hodnoty1 celá porcia
Energetická hodnota511 kcal
Bielkoviny33 g
Sacharidy43 g
Tuky21 g
Vláknina9 g

Ak máte radi zmeny, potom rozhodne nie je od veci nahradiť občas sladkú ovsenú kašu týmto slaným variantom. Spojenie ovsených vločiek, paradajok, avokáda a vajca sa právom stane vašimi obľúbenými raňajkami.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *