Čo by mali obsahovať nutrične vyvážené raňajky alebo obed? Okrem sacharidov v podobe ryže nesmie chýbať ani poriadna porcia bielkovín. O tie sa nám krásne postará tvaroh, proteín a tiež vaječné bielky. Príprava je jednoduchá a zvládne to naozaj každý. Nákyp chutí skvele teplý aj studený, takže sa dá vziať aj v krabičke do práce.
Budeme potrebovať:
- 250 g hrudkovitého tvarohu
- 200 g jazmínovej ryže
- 200 ml nízkotučného mlieka
- 200 ml vody
- 200 g mäkkého nízkotučného tvarohu
- 100 g bielkov
- 30 g vanilkového proteínu
- 25 g lyofilizovaného ovocia (napr. maliny, jahody, čučoriedky, čierne ríbezle atď.)
- 10 g agáve sirupu (plus 5 g na ozdobenie)
- vanilkové flavor drops podľa chuti
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Ryžu si zalejeme mliekom, vodou a varíme ju do zmäknutia, bude to trvať cca 15 minút.
Potom do ryže vmiešame zvyšné ingrediencie, teda tvarohy, proteín, lyofilizované ovocie, agáve sirup a potom aj vanilkové flavor drops podľa chuti.
Nakoniec vmiešame aj tekuté bielky. Nákyp si potom prelejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do rúry nahriatej na 180 °C na 45 – 50 minút, kým povrch nezhnedne.
Po vytiahnutí z rúry necháme zľahka vychladnúť, naservírujeme na tanier a dozdobíme agáve sirupom.
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 12 porcií) |
---|---|
Energetická hodnota | 115 kcal |
Bielkoviny | 10 g |
Sacharidy | 17 g |
Tuky | 0,5 g |
Vláknina | 1 g |
Pokiaľ máte radi sladké a nechcete sa ochudobniť o poriadnu dávku bielkovín, potom je pre vás tento recept ako stvorený.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár