Fitness recept: Plnená tekvica Hokkaido s quinoou, cviklou a paradajkami

Fitness recept: Plnená tekvica Hokkaido s quinoou, cviklou a paradajkami

Neviete si predstaviť jeseň bez chutného pokrmu z tekvice? Tak pozor! Pripravili sme pre vás zdravý recept na lahodnú plnenú Hokkaido tekvicu s quinoou, cviklovou omáčkou a pečenými paradajkami. Dá sa tejto kombinácii odolať?

Potrebujeme:

  • 1 tekvicu Hokkaido (900 g)
  • 2 väčšie paradajky

Na plnku potrebujeme:

Na cviklovú omáčku potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Odrežeme vrchnú časť tekvice Hokkaido a vydlabeme jej vnútro. Takto pripravenú tekvicu aj s odrezanou časťou vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme 35 – 45 minút, až kým nie je tekvica mäkká a upečená do zlatista. Medzitým si pripravíme plnku. Quinou premyjeme v horúcej vode a následnej ju vložíme do hrnca s vodou a necháme zovrieť. Potom k nej pridáme sójové bôby a všetko spolu varíme ešte 5 – 10 minút. Akonáhle sú quinoa so sójou uvarené, pridáme k nim petržlenovú vňať a korenie, hrniec zakryjeme vekom a dusíme na miernom ohni ešte 15 minút.

Medzitým si pripravíme cviklovú omáčku. Všetky potrebné ingrediencie vložíme do mixéra a rozmixujeme na jemnú roztierateľnú hmotu. Medzitým dáme celé paradajky na rozpálenú panvicu postriekanú kokosovým olejom v spreji a pečieme ich na miernom ohni, kým nechytia hnedastý odtieň. Keď je tekvica upečená, naplníme ju zmesou z quinoy a sóje a vrch ozdobíme cviklovou omáčkou. Takto pripravenú pečenú tekvicu ozdobíme grilovanou paradajkou a podávame. Dobrú chuť.

Fitness recept: Plnená tekvica Hokkaido s quinoou, cviklou a paradajkami
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 PORCIU (CELKOVO 2 PORCIE)
Kalórie525
Bielkoviny27 g
Sacharidy78 g
Tuky15 g

Vyskúšate tento zdravý recept na plnenú tekvicu Hokkaido aj vy? Dajte nám vedieť do komentára a podporte článok zdieľaním medzi svojimi priateľmi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *