Fitness recept: Piškótová torta s tvarohovým krémom a jahodami

Fitness recept: Piškótová torta s tvarohovým krémom a jahodami

Dnešná torta sa trafí do vkusu všetkým milovníkom nadýchaných dezertov. Základ tvorí piškótový korpus, ktorý sa doslova rozplýva v ústach. Neodolateľné spojenie vzniká vo chvíli, keď sa pridá aj sladký krém z proteínu a tvarohu, ktorý je plný bielkovín. No povedzte, kto by odolal?

Na piškótový základ budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

Piškótová torta s tvarohovým krémom a jahodami - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Do misiek si oddelíme žĺtky a bielky. K bielkom pridáme xylitol a ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky si vyšľaháme s teplou vodou mixérom do peny. Potom k nim primiešame mlieko, rozpustený kokosový olej a múku, do ktorej sme predtým zamiešali kypriaci prášok. Do tejto zmesi potom opatrne vmiešame sneh z bielkov.

Vezmeme si tortovú formu a vyložíme si ju na dno a po stranách papierom na pečenie. Pokiaľ nemáme, vystriekame ju olejom v spreji a vysypeme múkou. Do takto pripravenej formy nalejeme cesto a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C na 20 – 30 minút, aby bola piškóta dozlatista upečená.

Kým nám korpus vychladne, pustíme sa do prípravy krému. Tvaroh si vyšľaháme s proteínom a vanilkovými flavor drops. Vezmeme vychladený korpus a pozdĺžne ho rozpolíme. Časť krému dáme na prvú polku a posypeme polovicou (15 g) lyofilizovaného ovocia.

Piškótová torta s tvarohovým krémom a jahodami - postup

Pridáme druhú časť korpusu a zvyšok krému dáme navrch. Potom tortu posypeme zvyšnými 15 g lyofilizovaných jahôd s malinami a máme hotovo.

Tortu dáme aspoň na pár hodín vychladiť do chladničky. Krém nám krásne stuhne a piškóta viac navlhne. Okrem lepšieho chuťového zážitku sa vám navyše bude aj lepšie porciovať.

Piškótová torta s tvarohovým krémom a jahodami
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 12 porcií)

Energetická hodnota152 kcal
Bielkoviny12 g
Sacharidy15,5 g
Tuky4 g
Vláknina3 g

Pokiaľ si chcete pochutnať na nadýchanom dezerte s dokonalým krémom, potom túto tortu musíte skúsiť. Navyše má aj skvelé zloženie, takže sa nemusíte báť zaraďovať ho pravidelne do svojho jedálnička, a to dokonca aj v diéte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *