Fitness recept: Palacinková torta s čokoládovo-tvarohovým krémom

Fitness recept: Palacinková torta s čokoládovo-tvarohovým krémom

Palacinky dobrotou, ktorú milujú malí aj veľkí. My sme túto pochúťku pozdvihli na ďalší level a pripravili sme si pre vás recept na čokoládovo-tvarohovú palacinkovú tortu, ktorá by potešila nejedného maškrtníka či oslávenca. Hovorí sa, že v jednoduchosti je krása a tento recept s poctivou dávkou bielkovín je dokonalým príkladom! Poďte ho vyskúšať!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na palacinkovú tortu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si pripravíme palacinky. Obe múky zmiešame s cukrom, proteínom, vajíčkami a pridáme mlieko podľa konzistencie. Malo by nám vzniknúť hladké a tekuté cesto. Na panvici vystriekanej olivovým olejom opekáme palacinky, približne minútku z každej strany. Ďalej si pripravíme náplň – čokoládu roztopíme v mikrovlnke alebo vo vodnom kúpeli. Opatrne do nej postupne vmiešame 3 – 4 lyžice tvarohu. Čokoláda sa tým ochladí a nezrazí sa. Následne do čokolády vmiešame zvyšný tvaroh a krém podľa chuti dosladíme medom. Vychladnuté palacinky natierame tenkou vrstvou krému a vrstvíme ich na seba. Medzi niektoré palacinky môžeme navrstviť aj podrvené lyofilizované maliny. Palacinkovú tortu necháme stuhnúť v chladničke aspoň hodinu a pred podávaním ju dozdobíme roztopenou čokoládou alebo bezkalorickým čokoládovým sirupom a lyofilizovanými malinami. Ostáva už len vychutnávať a rozplývať sa nad jej lahodnou chuťou!

Fitness recept: Palacinková torta s čokoládovo-tvarohovým krémom
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 12 kúskov)
Kalórie228
Bielkoviny13 g
Sacharidy34 g
Tuky5 g

Veríme, že vám tento jednoduchý recept na úžasnú palacinkovú tortu s čokoládovo-tvarohovým krémom zachutí rovnako, ako nám! Bola by však škoda si túto dobrotu nechať len pre seba. Preto recept nezabudnite zdieľať aj so svojím okolím.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *