Fitness recept: Nepečené orechové guličky s jahodovou príchuťou

Fitness recept: Nepečené orechové guličky s jahodovou príchuťou

Tiež potrebujete mať vždy po ruke nejakú malú dobrotu ku káve, ktorá vám pomôže uspokojiť chute na sladké? Potom ste tu dnes správne. Pripravili sme si pre vás totiž recept na lahodné guličky z kešu orechov a datlí, ktoré sme obalili v lyofilizovaných jahodách. Vďaka tomu zaujmú nielen skvelou chuťou, ale aj výraznou farbou, ktorá vo vás vyvolá túžbu dať si ešte jednu.

Budeme potrebovať:

Nepečené orechové guličky s jahodovou príchuťou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vykôstkované datle si namočíme na 10 minút do horúcej vody, aby zmäkli. Pokiaľ namiesto nich použijete datľovú pastu, môžete tento krok preskočiť. Datle si potom spoločne rozmixujeme s kešu a javorovým sirupom. Do zmesi pridáme vanilkový proteín aj 25 g nadrvených lyofilizovaných jahôd a všetko spoločne zmiešame. Mala by nám vzniknú tuhšia nelepivá zmes, z ktorej budeme tvarovať menšie guličky. Pokiaľ sa nám zmes lepí, pridáme nejakú sypkú ingredienciu. Môže to byť napríklad proteín alebo kokosová múka. Zvyšných 25 g lyofilizovaných jahôd si potom opäť rozdrvíme a guličky v nich obaľujeme. No a je hotovo. Môžete ich jesť hneď alebo nechať vychladiť v chladničke a získať tak osviežujúci dezert.

Nepečené orechové guličky s jahodovou príchuťou
Nutričné hodnoty

1 gulička (celkom vznikne 21 guličiek)

Energetická hodnota75 kcal
Bielkoviny3 g
Sacharidy8 g
Tuky3,5 g

Pokiaľ máte radi pečivo a drobné dezerty, ktoré si môžete zobnúť kedykoľvek počas dňa, zamilujete si rozhodne aj tieto guličky. Kombináciu jahôd a kešu orechov totiž len tak niečo neprekoná.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *