Fitness recept: Nepečená vegánska jahodová torta

Fitness recept: Nepečená vegánska jahodová torta

Necítite sa v pečení úplne doma? To vôbec nevadí! Pripravte si jednoduchú nepečenú jahodovú tortu, ktorou ohúrite nejedného milovníka sladkých jedál. Má rýchlu prípravu, úžasne vyzerá a o jej chuti by sme vedeli básniť! Pusťme sa do prípravy!

Na prípravu korpusu potrebujeme:

Na prípravu 1. vrstvy potrebujeme:

Na prípravu 2. vrstvy potrebujeme:

  • 300 g jahôd
  • 300 ml vody
  • 1 ČL agaru (alebo inej želatíny)

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Pripravíme si okrúhlu formu na pečenie, ktorú vystriekame kokosovým olejom, aby sme predišli lepeniu cesta na okraj formy. V miske si zmiešame ovsenú kašu, drvené orechy, agáve sirup, vodu a banán. Miešame, kým nám nevznikne jednotné mäkké cesto. Cesto vložíme do pripravenej tortovej formy a rovnomerne ho pritlačíme na spodok. 

Teraz môžeme začať s prípravou 1. vrstvy. V prvom rade si proteín dôkladne rozmiešame v 400 ml vody. Potom k proteínu prisypeme chia semienka a zamiešame. Pripravíme si malý hrniec s 200 ml vody a privedieme ju k varu. Následne pridáme agar, zamiešame, a keď sa nám začnú tvoriť bublinky, odstavíme. Zmiešame ho s proteínovou zmesou a nalejeme na pripravený korpus. Tento základ odložíme do chladničky na 10 minút, aby nám vychladol.

Kým nám koláčik chladne, pripravíme si 2. vrstvu. Jahody si rozmixujeme so 100 ml vody a zvyšných 200 ml vody opäť privedieme k varu, pridáme agar a miešame, kým sa nám nezačnú tvoriť bublinky, potom odstavíme. Následne si agar zmiešame s rozmixovanými jahodami a zmes vylejeme na vrch torty. Takto pripravenú tortu vložíme do chladničky a necháme aspoň 2 hodiny chladiť. Po vychladnutí tortičku nakrájame na 10 kúskov a vychutnávame si ľahký jahodový dezert!

Fitness recept: Nepečená vegánska jahodová torta
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 KÚSOK (CELKOVO 10 KÚSKOV)
Kalórie215
Bielkoviny9 g
Sacharidy27 g
Tuky7 g

Veríme, že vám táto ľahučká nepečená jahodová torta zachutí rovnako ako nám, a budete si ju pripravovať na pravidelnej báze. Ak poznáte iných milovníkov sladkých dezertov, určite sa s nimi o tento recept podeľte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *