Ako dostať do jedálnička viac zeleniny? Okrem klasiky v podobe šalátu je fajn zaradiť aj polievky. Vybrať si môžete medzi krémovejšími alebo redšími polievkami s kúskami. Nech už si zvolíte akúkoľvek, vždy si pochutnáte a doplníte telu množstvo živín.
Budeme potrebovať:
- 600 ml vody (dá sa použiť aj kurací vývar)
- 500 g surovej mrkvy
- 200 g stopkového zeleru
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 cm zázvoru (nastrúhaného)
- 1 malá cibuľa nakrájaná na kocky
- 1 hrsť čerstvého tymianu
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- olej v spreji
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájame na kúsky, potom si pokrájame aj cibuľu a cesnak nadrobno. V hrnci si rozpálime olej v spreji, pridáme nakrájanú cibuľu a orestujeme do zlata. Potom pridáme nakrájaný cesnak aj nastrúhaný zázvor a minútku spoločne restujeme, kým sa všetko nerozvonia. Následne pridáme mrkvu, zeler a restujeme 5 minút. Priebežne miešame, aby sa všetko opekalo rovnomerne. Potom pridáme tymian, soľ a korenie podľa chuti.
Premiešame, zalejeme vodou (dá sa použiť aj vývar), zvýšime výkon sporáka a privedieme do varu. Následne znížime teplotu, prikryjeme pokrievkou a varíme približne 20 – 30 minút alebo pokiaľ nebude mrkva mäkká. Potom podľa potreby dochutíme ešte soľou aj korením a môžeme podávať.
Polievku podávajte teplú, môžete dozdobiť aj bylinkami alebo čerstvou zeleninou.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (celkom 4 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 90 kcal |
Bielkoviny | 2 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 1,5 g |
Vláknina | 6 g |
Pokiaľ hľadáte spôsob, ako do seba dostať viac zeleniny, polievky sú pre vás ideálnou voľbou.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár