Fitness recept: Marokánky plné ovocia a orieškov

Fitness recept: Marokánky plné ovocia a orieškov

Marokánky patria k obľúbeným vianočným dobrotám, ktoré medzi cukrovinkami rozhodne nesmú chýbať. Sú nabité orechmi, ovocím a ďalšími zdravými dobrotami. Svojim tvarom sa podobajú sušienkam. Navyše majú aj lahodnú čokoládovú vrstvu, ktorá všetky chute krásne prepojí a toto pečivo dotiahne k dokonalosti.

Budeme potrebovať:

Na čokoládovú polevu budeme potrebovať: 

Marokánky plné ovocia a orieškov - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Med, mlieko a ghee si spoločne zohrejeme v hrnci. Dôkladne premiešame, aby sa všetko prepojilo. Medzitým si na panvici zľahka opečieme ovsené vločky s nasekanými mandľami, vlašskými orechmi a tekvicovými semienkami. Počkáme, kým sa nám oriešky nerozvoňajú. Potom dáme tieto suché ingrediencie k rozohriatym tekutým surovinám. Prisypeme aj sušené ovocie nakrájané na menšie kúsky. Všetko dôkladne premiešame, odstavíme zo sporáka a necháme 10 minút vychladnúť.

Potom si vezmeme polievkovú lyžicu a pomocou nej tvarujeme zmes do okrúhlych sušienok. Tie poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Zmes by nám mala vyjsť približne na 17 kusov.

Marokánky plné ovocia a orieškov - postup

Takto pripravené marokánky pečieme dozlatista na 180 °C asi 20 minút. Necháme ich aspoň čiastočne vychladnúť. Potom si rozpustíme čokoládu s kokosovým olejom (buď v mikrovlnke, alebo vo vodnom kúpeli) a spodnú časť marokánok namočíme do rozpustenej čokolády. Hotové kúsky poukladáme späť na papier na pečenie a necháme zatuhnúť. Marokánky potom skladujeme v chladničke, aby nám dlhšie vydržali. Avšak vzhľadom na to, aké sú chutné, ich pravdepodobne veľmi skoro zjete.

Marokánky plné ovocia a orieškov
Nutričné hodnoty1 marokánka (celkom 17 kusov)
Energetická hodnota171 kcal
Bielkoviny3,5 g
Sacharidy15,5 g
Tuky10 g
Vláknina2,5 g

Bez marokánok sa nemôže zaobísť snáď žiaden vianočný stôl. Ak máte radi kombináciu orechov, sušeného ovocia a čokolády, potom si určite zamilujete aj túto pochúťku.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *