Naan do indickej kuchyne neodmysliteľne patrí. Typicky sa je napríklad s kuracím karí alebo butter chicken. My sme ho dnes skúsili pripraviť sami a chutí dosť podobne ako v indických reštauráciách. Rozhodli sme sa podávať ho netradične s ľahkým šalátom a dipom. Skvele sa hodí však aj ku cottage cheesu. Je len na vás, k čomu si ho dáte.
Budeme potrebovať:
- 250 g celozrnnej pšeničnej múky
- 250 g hladkej múky
- 250 ml teplej vody
- 100 g jemného odtučneného tvarohu
- 100 g hrudkovitého odtučneného tvarohu
- 10 g sušeného droždia
- 5 g soli
- olej v spreji
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
Zmiešame si všetky suché ingrediencie – celozrnnú pšeničnú múku, hladkú múku, sušené droždie a soľ. Následne pridáme tvaroh a vodu, aby vzniklo kompaktné cesto. Vody môžeme pridať menej, alebo viac. Záleží na konzistencii.
Cesto necháme kysnúť približne hodinu. Malo by zdvojnásobiť svoj objem. Vykysnuté cesto rozdelíme na 8 častí a vyvaľkáme z nich tenké placky (budú sa nám potom ľahko opekať). Na panvici, ktorú sme si rozpálili a vystriekali olejom v spreji, opekáme z oboch strán placky, kým sa na nich nebudú robiť tmavšie škvrny. Ešte teplé ich môžeme potrieť maslom, cesnakom alebo posypať bylinkami.
Najlepšie chutia ešte teplé. Skvele sa hodia k šalátu, hummusu, cottage cheesu alebo dipu.
Náš tip na dip: Zmiešajte 1 grécky jogurt, roztlačený strúčik cesnaku a 1 ČL medu. Podľa chuti potom môžete dosoliť, pridať bylinky alebo ďalšie ingrediencie.
Naan si môžete dať aj ako súčasť našich receptov:
Nutričné hodnoty | Na 1 naan (celkom 8 kusov) |
---|---|
Energetická hodnota | 242 kcal |
Bielkoviny | 12 g |
Sacharidy | 42 g |
Tuky | 1,5 g |
Vláknina | 6 g |
Naan nie je len príloha k omáčkam. Pochutnať si na ňom môžete aj so šalátom alebo perfektne vychuteným dipom.
Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár