Fitness recept: Voňavé indické kari s trhaným kuracím mäsom

Fitness recept: Voňavé indické kari s trhaným kuracím mäsom

Indické kari si našlo svoje miesto v kuchyniach po celom svete a tá naša veru nie je výnimkou. Pripravili sme ho pre vás vo fit verzii, v ktorej nechýbajú typické suroviny a koreniny! Vyskúšajte nutrične vyvážený recept s vysokým obsahom bielkovín na kari s trhaným kuracím mäsom, čerstvou zeleninou a jasmínovou ryžou. Dokonalé farby, chuť a vôňa, z ktorej sa vám budú zbiehať slinky. Poďte s nami variť!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na indické kari s trhaným kuracím mäsom

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Kuracie prsia varíme v 500 ml osolenej vody približne 15 minút. Následne ich vyberieme a vidličkou alebo mixérom potrháme na menšie kúsky. Kurací vývar z pŕs precedíme a odložíme na neskôr. Na hlbšej panvici na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita, pridáme k nej na plátky nakrájaný cesnak, nadrobno nakrájaný zázvor, nasekané stonky koriandru, kari, kurkumu, rascu, škoricu a chilli. Všetko dôkladne premiešame a minútu osmažíme. Ďalej pridáme na kocky nakrájané batáty, na plátky nakrájanú mrkvu a všetko zalejeme vopred pripraveným vývarom. Panvicu zakryjeme pokrievkou a batáty s mrkvou dusíme do mäkka. Ďalej pridáme trhané kuracie, kokosové mlieko a kari dochutíme podľa potreby soľou a mletým čiernym korením. Kari necháme prevrieť, na záver doň vmiešame nasekané lístky koriandru a odstavíme ho z plameňa. Podávame ešte teplé s ryžou. Prajeme dobrú chuť!

Fitness recept: Voňavé indické kari s trhaným kuracím mäsom
Nutričné hodnoty
1 porcia bez prílohy (celkovo 5 porcií)
Kalórie280
Bielkoviny24 g
Sacharidy17 g
Tuky13 g

Videorecept na indické kari s trhaným kuracím mäsom

Pripravte si chuť a vôňu Indie u vás doma prostredníctvom receptu na kari s trhaným kuracím mäsom, zeleninou a ryžou, ktorý je nutrične vyvážený a plný bielkovín. Veríme, že vaši známi by recept taktiež ocenili, preto sa oň nezabudnite podeliť.

Neváhajte a podeľte sa s nami o vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *