Fitness recept: Domáci jahodový džem s chia semienkami

Fitness recept: Domáci jahodový džem s chia semienkami

My si najradšej obľúbené potraviny pripravujeme doma. Výhodou je, že presne vieme, čo sme na ich prípravu použili. Väčšinou ide iba o starostlivo vybrané suroviny, ktorých chuť je jednoducho znamenitá! Najnovšie vám prinášame recept na domáci jahodový džem s chia semienkami, sladený agáve sirupom. Navyše sme na jeho prípravu nepoužili žiadne konzervačné látky a vy si tak môžete užiť jeho prirodzenú a čerstvú chuť! Vychutnajte si ho na vašom obľúbenom pečive, palacinkách, lievancoch alebo len tak lyžičkou. Poďme sa pustiť do jeho rýchlej a jednoduchej prípravy!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie-na-jahodovy-dzem

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Jahody si nakrájame nadrobno a polovicu z ovocia si vymixujeme dohladka. Následne si celú jahodovú zmes aj s nakrájanými kúskami dáme do hrnca a miešame na nízkom plameni. Postupne pridávame chia semienka a citrónovú šťavu, kým sa nám všetky ingrediencie pekne nespoja. Na záver džem dochutíme sirupom a necháme ho dobre vychladnúť. Džem vám po vychladnutí stuhne. Poriadne ho premiešame a môžeme podávať s obľúbeným pečivom či palacinkami. Džem môžeme preložiť do vzduchotesnej nádoby a uskladniť v chladničke. Vydrží vám v nej max jeden týždeň, keďže neobsahuje žiadne konzervanty. Užite si jeho sladkú a prirodzenú chuť!

Fitness recept: Domáci jahodový džem s chia semienkami
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 4 porcie)
Kalórie59,5
Bielkoviny2 g
Sacharidy7,75 g
Vláknina4,25 g
Tuky2,5 g

Veríme, že tento recept na domáci jahodový džem s chia semienkami sami vyskúšate a oceníte jeho prirodzene dokonalú chuť! Ak si myslíte, že by tento recept ocenili aj vaši známi, nezabudnite ho s nimi zdieľať.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *