Fitness recept: Nadýchaná proteínová vianočka, ktorú zvládne úplne každý

Fitness recept: Nadýchaná proteínová vianočka, ktorú zvládne úplne každý

Vianočka je v mnohých krajinách typickým sviatočným pečivom, ktoré na stole nesmie za žiadnych okolností chýbať. My sme si pre vás pripravili jej proteínovú verziu, aby si ju mohli vychutnať nielen labužníci a milovníci sviatkov, ale aj tí, ktorí starostlivo sledujú svoj nutričný príjem. Naša vianočka totiž v porovaní s tou klasickou obsahuje menej tuku a viac bielkovín. Všetkých určite poteší aj jej jednoduchá príprava, ktorú zvládne úplne každý. Poďte si s nami túto nadýchanú dobrotu upiecť!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na proteínovú vianočku

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V mise zmiešame hladkú múku s celozrnnou múkou, proteínom, cukrom, kypriacim práškom, sódou bikarbónou a citrónovou kôrou. Vajíčko vyšľaháme do peny a pridáme ho k múčnej zmesi. Ďalej pridáme roztopené (no nie horúce) maslo, ricottu a mlieko. Cesto rukami vyhnetieme na hladké a nelepivé.

Následne sa pustíme do pletenia vianočky – cesto rozdelíme na 5 rovnakých častí a pomúčenými rukami z nich vytvoríme 5 prameňov, kratších, ako je dĺžka plechu. Z troch prameňov upletieme klasický vrkoč, zvyšné dva prepletieme spolu. Na plech vystlaným papierom na pečenie preložíme upletený vrkoč a naň položíme dva prepletené pramene. 

Vianočku potrieme rozšľahaným žĺtkom a posypeme ju mandľovými lupienkami. Vianočku pečieme pri teplote 170 °C, približne 20-25 minút do zlatista. Vianočka je upečená, keď z nej po zapichnutí vyjde drevená špajdľa úplne suchá. Vianočku podávame natretú maslom a obľúbeným džemom. Prajeme dobrú chuť!

Fitness recept: Nadýchaná proteínová vianočka, ktorú zvládne úplne každý
Nutričné hodnoty
1 kúsok (celkovo 10 kúskov)
Kalórie174
Bielkoviny7 g
Sacharidy23 g
Tuky6 g

Videorecept na nadýchanú proteínovú vianočku:

Veríme, že vám táto fit verzia nadýchanej proteínovej vianočky vaše sviatky a chvíle s najbližšími ešte vylepší. Nenechajte si túto dobrotu len pre seba a podeľte sa o recept so svojím okolím.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *