Fitness recept: Dezert slonia slza z čokolády, banánu a tvarohového krému

Fitness recept: Dezert slonia slza z čokolády, banánu a tvarohového krému

Čokoládové cesto a jemný tvarohový krém v spojení so sladkou chuťou banánu. Takouto kombináciou sa nedá veru nič pokaziť! A pri známom recepte na sloniu slzu, kde sme použili zdravšie alternatívy bežných surovín, to platí dvojnásobne. Tento dezert navyše vyzerá krásne a jeho lahodná chuť je na nezaplatenie. Presvedčte sa sami!

Na prípravu cesta potrebujeme:

Na prípravu krému potrebujeme:

Na dokončenie potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Začneme prípravou cesta. Oddelíme si bielka od žĺtok a vyšľaháme ich na tuhý sneh. Následne si v inej miske žĺtka s erythritom vyšľaháme do peny. Potom k žĺtkam pridáme múku, proteín a kakao. Všetko spolu dobre premiešame, aby nám vzniklo jednotné, pomerne suché cesto. Postupne k zmesi jemne vareškou primiešame vyšľahaný sneh. Hotové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a dáme piecť na 160 °C na 10 minút. Ak máme cesto hotové, necháme ho vychladnúť. Asi po 10 minútach cesto otočíme na druhú stranu. Prichystáme si čistú utierku, ktorú po dĺžke zrolujeme. Následne ju položíme na stred cesta, ktoré prehneme tak, aby sme vytvorili tvar slzy. Cesto necháme v tejto forme úplne vychladnúť.

Medzitým si pripravíme krém. Puding uvaríme s 250 ml mlieka a po uvarení ho necháme vychladnúť. Pripravíme si vlašské orechy, ktoré nasekáme na menšie kúsky. Do vychladnutého pudingu primiešame ricottu, tvaroh, proteín a erythrit. Nakoniec pridáme aj nasekané oriešky. Pootvoríme si vychladnuté cesto a na spodnú časť natrieme polovicu krému. Na ten následne poukladáme banány v celku a prekyjeme ich druhou polovicou krému. Cesto uložíme späť do tvaru slzy. Posledným krokom je poleva. Vo vodnej kúpeli si roztopíme kokosový olej s čokoládou. Polevu vylejem na vrch slzy a rovnomerne ju rozotrieme. Takto prichystaný dezert dáme na noc do chladničky aby stuhol a na druhý deň nakrájame a podávame. Mňam!

Fitness recept: Dezert slonia slza z čokolády, banánu a tvarohového krému
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 13 porcií)
Kalórie213
Bielkoviny11 g
Sacharidy15 g
Tuky12 g

Videorecept na sloniu slzu z čokolády, banánu a tvarohového krému

Veríme, že si na zdravšej verzii známeho dezertu slonia slza dobre pochutnáte a zaradíte ho do vašej zbierky. Inšpirujte aj svoje okolie a recept s ním zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *