Fitness recept: Cuketový chlebík s proteínom a čokoládou

Fitness recept: Cuketový chlebík s proteínom a čokoládou

Patria sladké chlebíky aj medzi vaše potešenia? Tentokrát vám prinášame lahodný fitness cuketový chlebík s dávkou proteínu, ktorý má príjemnú čokoládovú chuť. Určite neotáľajte a doprajte si ho na raňajky či ako zdravý snack, ktorý zasýti!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na cuketový chlebík

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si spolu zmiešame všetky sypké suroviny – múku, proteín, xylitol, škoricu, kakao a kypriaci prášok. Potom si ošúpeme cuketu, najemno ju nastrúhame, a rukami z nej vyžmýkame všetku prebytočnú vodu. Vyžmýkanú cuketu, vajíčka a kefír pridáme ku sypkej zmesi. Všetko spolu dobre vymiešame a na záver do cesta pridáme nasekanú čokoládu. Cesto vylejeme do formy na biskupský chlebíček, a pečieme ho pri teplote 180 °C približne 50 minút. To, či je chlebík hotový, môžeme otestovať dreveným špáradlom, ktoré by po pichnutí do cesta malo ostať suché.

Cesto vo forme biskupského chlebíka

Chlebík necháme úplne vychladnúť ešte predtým ako ho vyberieme z formy. Servírujeme samostatne, alebo potretý džemom a preliaty orieškovým maslom. Dobrú chuť!

Fitness recept: Cuketový chlebík s dávkou proteínu a čokolády
Nutričné hodnoty
na 100 g (celkovo 1 chlebík – 500 g)
Kalórie221
Bielkoviny12 g
Sacharidy34 g
Tuky
6 g

Videorecept na cuketový chlebík s proteínom a čokoládou:

Potešíte svoje chuťové poháriky týmto cuketovým chlebíkom s dávkou proteínu? Ak sa vám tento recept zapáčil, podeľte sa oň so svojimi kamarátmi a podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *