Fitness recept: Čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom

Fitness recept: Čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom

Kto by nemiloval legendárnu čokoládovú tortu, ktorá svojím tvarom pripomína kôpku hliny od krtka. My sme sa dnes inšpirovali jej chuťou a tú premietli do týchto malých tortičiek. Uvidíte sami, že spojenie čokolády, tvarohu a banánu je rozhodne trefou do čierneho. Veľkou výhodou je, že jedna torta nemá viac ako 130 kcal. Vďaka tomu je skvelým ľahkým dezertom, a to dokonca aj pri chudnutí.

Na cesto budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

Čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

POSTUP

Všetky ingrediencie na cesto (čokoládový proteín, xylitol, kakao, vajíčka a kypriaci prášok) si dáme do jednej misky a spoločne ich vyšľaháme dohladka. Potom si vezmeme plech na muffiny a vyložíme si silikónovými alebo papierovými košíčkami 8 dier. Tieto košíčky potom naplníme približne do polovice pripraveným cestom. Potom ich dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C približne na 20 minút.

Čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom - plnenie formičiek

Po upečení necháme tortičky vychladnúť a medzičasom sa pustíme do prípravy náplne. Zmiešame si jemný tvaroh s medom. Potom si vezmeme horkú čokoládu a nahrubo ju nastrúhame. Pokiaľ chceme, aby sa nám čokoláda strúhala lepšie, dáme si ju predtým na chvíľu zamraziť. Vďaka tomu sa nám pri strúhaní nebude rozpúšťať v rukách. Hneď ako ju máme nastrúhanú, primiešame ju opatrne do tvarohu.

Vychladnuté tortičky si uprostred vydlabeme lyžičkou a vybrané kúsky korpusu dáme bokom. Musíme postupovať opatrne, aby sme to neprehnali a zostal nám neporušený celý vonkajší povrch. Dovnútra potom dáme lyžičkou opatrne krém, kúsok banánu a na to ďalšiu časť krému.

Čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom - plnenie tortičiek krémom

Povrch potom posypeme nadrobenými kúskami, ktoré sme vydlabali zvnútra. No a máme tortičky hotové. Teraz ich už len stačí dať do chladničky a nechať pár hodín vychladiť.

Čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom
Nutričné hodnoty

1 torta (celkom 8 tortičiek)

Energetická hodnota129 kcal
Bielkoviny12 g
Sacharidy9 g
Tuky5 g

Video recept na čokoládové tortičky so stracciatellovým krémom a banánom

Máte tiež radi odľahčené verzie populárnych toriet? My sme si tieto mini krtkove tortičky zamilovali po prvom ochutnaní. Kombinácia tvarohu, čokolády a banánu jednoducho nemôže sklamať.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *