Tipy na vianočné darčeky pre milovníkov fitness a zdravého životného štýlu

Tipy na vianočné darčeky pre milovníkov fitness a zdravého životného štýlu

Vianoce klopú na dvere a vy si rovnako ako každý rok lámete hlavu nad tým, čím potešíte partnera, partnerku, súrodenca, rodičov, priateľov a ďalších blízkych? Pokiaľ sú nadšenci do fitness či zdravého životného štýlu, máme pre vás plno tipov, ktorými im rozhodne urobíte radosť. Inšpiráciu na darčeky nielen pre mužov a ženy tu však nájdu aj ostatní.

Napríklad také pohodlné športové oblečenie je skvelé aj na prechádzky alebo nákupy. A zdravé dobroty? Tie potešia každého maškrtníka, ktorý si pri jedle potrpí na nutrične bohaté zloženie. Nájdete tu ale samozrejme aj tipy na drobné vianočné darčeky, ktorými môžete potešiť prakticky kohokoľvek. Tak poďme na to!

Tipy na vianočné darčeky pre ženy aj mužov v každom veku

1. Fitness príslušenstvo na cvičenie

Keď vám niekto povie, že cvičí, asi sa vám hneď vybaví človek s činkami v ruke. Táto predstava je ale pomerne stereotypná. Aktívny človek totiž spravidla využíva oveľa širšiu paletu fitness pomôcok. A v prípade, že sa pustil aj do domáceho tréningu, máte veľa možností, ako mu urobiť radosť. Môžete mu dokonca pomôcť zostaviť si vlastné domáce fitko.

Príslušenstvo na domáci tréning

  • Švihadlo je skvelý pomocník pre kardio či HIIT. Pomôže zlepšiť fyzičku a tiež spáliť veľké množstvo kalórií. Nie je preto divu, že ho vo svojom tréningu využívajú napríklad aj boxeri a crossfiťáci. Pokiaľ človeka nebaví počítať preskoky alebo strážiť čas cvičenia, je ideálne zaobstarať si SMART švihadlo, ktoré túto prácu zvládne za neho.
  • Posilňovacie gumy a expandéry zjednodušia alebo sťažia každý tréning. V tomto prípade odporúčame kupovať sety, aby si človek mohol na rôzne cviky zvoliť potrebný odpor. Tréning tak pre neho bude stále predstavovať novú výzvu.
  • Fitmiče a balančné podložky je kategória pre športových nadšencov i ľudí, ktorí celé dni sedia pri počítači v práci alebo na homeoffice. Lopta je skvelá pomôcka pre kompenzačné cvičenia. V prípade bolesti chrbta môžu skúsiť aspoň časť dňa sedieť na lopte. Chrbtové svaly budú viac zaberať, a tak môžu postupne silnieť, vďaka čomu sa najskôr zmiernia aj bolesti.
  • Podložka na cvičenie je základom prakticky každého workoutu. Hodí sa aj na domáci kardio tréning, ktorého súčasťou sú často rôzne poskoky. Podložka tlmí dopady, a uľavuje tak kĺbom aj susedom od hluku. Využijete ju ale aj na cvičenie jogy či strečing.
  • Závažia a záťaže nielen na telo dodajú každému tréningu úplne iný rozmer. Napríklad taký beh so záťažovou vestou alebo členkovým závažím pre športovcov predstavuje zase novú výzvu.
  • Nastaviteľný kettlebell si zamilujú crossfiťáci a všetci fanúšikovia dynamického tréningu.
  • Závesné posilňovacie systémy sú zase ideálne na cvičenie v posilňovni, doma aj vonku. Posilňovací systém sa dá uchytiť jednoducho kdekoľvek. Možno práve preto si ho obľúbili aj mariňáci.
  • Hrazdy na cvičenie umožnia zacvičiť si doma rovnako dobre ako na workoutovom ihrisku. Dajú sa zavesiť do zárubne dverí, kde nebudú ničomu prekážať. V niektorých prípadoch dokonca nie je potrebné ani vŕtať. Kedykoľvek potom človek ide po byte, môže si urobiť pár zhybov. Na spestrenie klikov, gymnastických prvkov a workoutových cvikov slúžia napríklad adaptéry na kľuky a bradlá.
  • Posilňovacie koliesko je základom každého fitnessáka, ktorý sa usiluje o six pack. S posilnením stredu tela pomôžu aj kĺzavé podložky.
Príslušenstvo na domáci tréning

Príslušenstvo na tréning vo fitku

  • Opasky sú neodmysliteľnou časťou výbavy mnohých návštevníkov posilňovne. Spevnia stred tela, stabilizujú ho pri zdvíhaní ťažkých váh, a tým znížia pravdepodobnosť úrazu.
  • Rukavice by nemali chýbať žiadnym športovkyniam ani športovcom, ktorí sa chcú vyhnúť mozoľom z činiek.
  • Trhačky a háky človeku uľahčia zdvíhanie ťažkého závažia. Ideálne sú napríklad na cvičenie mŕtveho ťahu.
  • Bandáže pomôžu zafixovať členky, kolená, lakte či zápästie, a to nielen pri športe. Pokiaľ má človek sklon k výronom členkov, nemala by mu bandáž chýbať.
  • Uterák je na cvičenie vo fitku samozrejmosťou. Nikto nechce ležať alebo sedieť na stroji, ktorý predtým niekto iný prepotil.
  • Ostatné príslušenstvo zahŕňa napríklad magnézium alebo klasickú kriedu, ktorá zmierňuje kĺzanie a pomôže lepšie zafixovať úchop. Siloví športovci ďalej využijú pomôcku pre tréning úchopu alebo bicepsový izolátor. Bežci ocenia obal na ruku, do ktorého si okrem telefónu môžu dať aj kľúče alebo iné drobnosti.

Vybavenie na vytvorenie domácej posilňovne

  • Posilňovacie klietky a stojany patria medzi základnú výbavu každého fitka, ktorá umožní zaradiť do tréningu desiatky nových cvikov. Dá sa na ne odložiť činka napríklad pri drepoch alebo bench presse.
  • Nastaviteľná lavica sa dá napolohovať až do 8 pozícií. Super voľbou môže byť aj rovná lavica, ktorá sa skvele hodí napríklad na bench press.
  • Olympijská tyč nesmie v domácom gyme chýbať. Unesie až 900 kg, takže s ňou môžu trénovať nadhody, drepy či mŕtve ťahy aj skúsení siloví športovci. A hodiť sa k nej budú napríklad aj rýchlouzávery, návleky alebo silikónové úchopy.
  • Posilňovacia EZ tyč je vytvarovaná tak, aby sa s ňou dali vykonávať rôzne cviky predovšetkým na vrchnú časť tela. Vďaka nej môže človek do tréningu zapojiť napríklad bicepsové zdvihy a rôzne cviky na ramená, predlaktia a ďalšie partie.
  • Železné a gumové kotúče neodmysliteľne patria k olympijskej a EZ tyči. Až s nimi bude mať tréning tie pravé grády.
  • Hexagonálne jednoručky sú ideálnou tréningovou pomôckou do vašej domácej posilňovne. Pomôžu precvičiť nielen ruky, ale aj celé telo.
  • Posilňovacia tyč Trap Bar LIFTER je pre silových športovcov, ktorí chcú pracovať na svojom dead lifte a dať dôraz na správnu techniku.
  • Sada činiek obsahuje dve jednoručky, ktoré sa dajú spojiť. Tým vznikne dlhšia posilňovacia tyč. V sade nechýba ani 16 rôznych kotúčov, ktoré vytvoria optimálnu záťaž. Pokiaľ človek hľadá základnú pomôcku pre svoje domáce fitko, tak tu je. Super voľbou môže byť aj praktická nastaviteľná jednoručka s hmotnosťou 3 – 20 kg.
  • Plyometrická debna je ideálna pre crossfiťákov, ktorí chcú zlepšovať svoje výkony aj výbušnosť.
  • Podložka na cvičenie by mala byť na zemi každého domáceho gymu. Chráni podlahu pred zničením pri odkladaní činiek. Navyše zaistí, že pri cvičení nebudete rušiť susedov.
  • Workout timer pomôže s meraním cvičebných intervalov a odpočítavaním pracovných sérií či prestávok. Vďaka nemu každý vie, ako dlho už maká a koľko ešte zostáva do konca.

Chcete viac tipov na vybavenie domáceho fitka? Potom by vám nemal ujsť náš článok Vybavenie domácej posilňovne: Ktoré pomôcky a príslušenstvo nesmie chýbať?

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

2. Regeneračné pomôcky

Sú ideálne pre všetkých priateľov alebo členov rodiny, od ktorých neustále počúvate, že ich bolí chrbát, za krkom alebo majú dlho svalovku po tréningu. Tieto pomôcky sú určené na to, aby podporili krvný obeh, a tým aj regeneráciu. Rovnako tak dokážu priniesť úľavu, uvoľnenie a spríjemniť chvíle relaxácie.

  • Masážne valce pomôžu zlepšiť pohyblivosť, svalový rozsah a uvoľniť stuhnuté svaly. Tieto pomôcky navyše môžu urýchliť aj regeneráciu.
  • Masážna pištoľ zaistí poriadnu dávku odpočinku a cielenej regenerácie. S uvoľnením a rozmasírovaním svalov pomôžu masážne pištole s nastaviteľnou hlavicou a intenzitou masáže. Tento darček poteší aj nešportovcov, ktorí potrebujú uvoľniť stuhnutý chrbát alebo si len chcú užiť príjemnú masáž.
  • Podložka na uvoľnenie a masáž chrbta sa skvele hodí po tréningu alebo celodennom sedení či státí. Spoľahlivo uvoľní a premasíruje chrbát.
  • Masážna tyč Roller je efektívna pomôcka na masáž celého tela. Hodí sa nielen športovcom, ale aj všetkým ostatným, ktorí potrebujú po náročnom dni uvoľniť stuhnuté svaly.
  • Akupresúrny set sa skladá z akupresúrnej podložky a akupresúrneho vankúša. Tie majú na povrchu plastové ihličky na podporu regenerácie, krvného obehu i relaxácie.
  • Masážne loptičky a ďalšie menšie pomôcky sú ideálne na masírovanie konkrétnych menších partií, ako sú napríklad chodidlá či krčná chrbtica.
Regeneračné pomôcky

3. Pomocníci na krabičkovanie

Pokiaľ sa chce človek stravovať zdravo a dodržiavať svoj jedálniček, je ideálne, aby si sám pripravoval jedlá do krabičiek. Vďaka tomu má potom jasný prehľad, koľko čoho zjedol, a ľahšie dosahuje výsledky. Takého človeka potešíte ďalším príslušenstvom, ktoré mu v tomto ohľade pomôže.

Praktické krabičky

Krabičiek rôznych veľkostí nie je nikdy dosť. Najviac ich ocenia ľudia, ktorí chodia do práce na dlhé smeny, a tak si so sebou nosia niekoľko hlavných chodov i desiat. Vyberať môžete medzi klasickými dózami alebo krabičkami, ktoré majú vo vnútri aj rozdeľovač. Na uloženie rôznych snackov sú potom super silikónové vrecká, do ktorých sa dá dať hrsť orechov, nakrájaná zelenina aj obložené pečivo.

Šejkre a fľaše

Okrem škatuliek prídu samozrejme vhod aj nádoby na nápoje.

  • Na bežné užívanie sa hodia klasické fľaše, ktoré nepretekajú a dajú sa vziať všade so sebou.
  • Najmä na zimu sa hodia aj termofľaše, ktoré udržia teplý čaj či kávu.
  • No a pre športovcov samozrejme nesmú chýbať štýlové šejkre, v ktorých si môžu rozmiešať svoje suplementy.
  • Veľké barely s objemom až 2,5 l prídu zase vhod každému, kto má problém s dodržiavaním pitného režimu a chce mať lepší prehľad o tom, koľko tekutín už má v sebe.
  • A chýbať nesmie ani termohrnček Traveler, ktorý udrží teplý čaj alebo kávu.
Šejkre a fľaše

Tašky na krabičky 

Krabičkami a fľašami to ale nekončí. K nim je potrebné zaobstarať aj praktickú tašku, v ktorej sa dajú prenášať. Málokto si dá krabičku s jedlom napríklad do kabelky alebo pracovnej tašky. Každý, kto krabičkuje, by tak mal byť vybavený aj praktickou taškou na jedlo vo väčšej alebo menšej veľkosti, v ktorej môže všetky chody bezpečne prenášať. Navyše sa k nej dajú zaobstarať praktické vrecká, ktoré pomôžu udržať jedlo v teple či chlade.

4. Doplnky stravy

Dobe, keď boli suplementy naprieč generáciami považované za steroidy, už snáď dávno odzvonilo. Napríklad z benefitov proteínov nemusia ťažiť len siloví športovci, ktorí chcú nabrať svaly. Proteíny skvele zapadnú aj do jedálnička starých rodičov túžiacich po pevných, silných a zdravých kostiach. Poďme sa preto pozrieť na tie najpopulárnejšie, ktorými svojich blízkych rozhodne potešíte.

Doplnky na podporu výkonu

  • Proteín je klasika medzi suplementmi. Pomáha doplniť bielkoviny potrebné na rast aj udržanie svalovej hmoty a udržanie zdravých kostí. Nie je tak vhodný len pre športovcov. Z benefitov budú ťažiť napríklad aj seniori, ktorým môže proteín spomaliť proces straty svalovej hmoty. Dá sa piť ako lahodný krémový nápoj alebo pridať do obľúbených pokrmov, ktoré tak obohatí o potrebné bielkoviny. A pozor, dostať je aj mnoho vegánskych proteínov, takže si vyberú aj priaznivci rastlinnej stravy.
  • Energetické gély sú ideálne predovšetkým pre vytrvalostných športovcov, ktorí potrebujú dodať energiu pred výkonom, pri ňom alebo po jeho skončení.
  • Elektrolytické tablety pomôžu doplniť dôležité látky, ktoré sa strácajú potom.
  • Nakopávače alebo preworkouty môžu byť so stimulantmi alebo bez nich. Nabudia na výkon a pomôžu športovcom dostať zo seba pri cvičení maximum.
  • Kreatín patrí do základnej výbavy nielen všetkých silových športovcov a priaznivcov dynamických aktivít. Pomáha totiž zlepšiť športové výkony, pri ktorých je potrebná maximálna sila alebo rýchlosť.
  • Aminokyseliny sú dôležité pre podporu regenerácie, konkrétne opravu tréningom poškodených svalových mikrotraum.
  • Gainery pomôžu silovým športovcom k tomu, aby ľahko zvýšili svoj kalorický príjem a mohli tak efektívnejšie naberať svalovú hmotu.
  • Športové nápoje, ako je FueRide a FueIntra Workout, sú ideálne pre každého športovca, ktorému ide o maximálny výkon.
Doplnky na podporu výkonu

Doplnky na upokojenie a lepší spánok

Ak máte vo svojom okolí niekoho, kto namiesto sladkého spánku počíta do noci ovečky, môžete ho potešiť práve doplnkami na upokojenie roztržitej mysle.

  • Horčík môže zlepšiť kvalitu spánku najmä u ľudí, ktorí majú tejto minerálnej látky nedostatok. Typickým príkladom sú často športovci, ktorí ho strácajú potom. Výsledky výskumov ale všeobecne ukazujú, že nedostatok horčíka môže trápiť až tretinu obyvateľov.
  • Melatonín je spánkový hormón, ktorý súvisí s naším cirkadiálnym rytmom. Jeho suplementácia môže skrátiť dobu zaspávania, a tým zlepšiť kvalitu spánku.
  • Valeriána lekárska je bylinka s upokojujúcimi účinkami, ktorá tiež môže pomôcť skrátiť dobu zaspávania a zlepšiť kvalitu spánku.
  • Glycín je aminokyselina, ktorá môže mať tiež vplyv na spánok. Výsledky výskumu ukazujú, že ľudia, ktorí suplementovali glycín, sa budili ráno viac oddýchnutí.
  • Pink Calm je účinná zmes látok na podporu nervového systému a psychiky, ktorá pomôže upokojiť myseľ, zregenerovať telo a starať sa o kvalitu spánku.
  • Medovka je rastlinný extrakt, ktorý pomáha nielen so starostlivosťou o spánok a relaxáciu, ale aj so starostlivosťou o trávenie.
  • GABA obsahuje kyselinu gama-aminomaslovú, ktorá patrí medzi známe nootropiká. Navyše pomáha so starostlivosťou o pokojnú myseľ a harmonický spánok.
  • Sleep and Relax vo forme kapsúl alebo rozpustného prášku je unikátny komplex účinných látok pre každého, kto túži po kvalitnom a sladkom spánku či celkovej relaxácii.

Doplnky pre zdravie

  • Multivitamínové a multiminerálové doplnky obsahujú spravidla kombináciu vitamínov a minerálnych látok, ktoré pomôžu splniť ich odporúčaný denný príjem. Obľúbené sú aj jednozložkové vitamíny. Príkladom je vitamín C, D, B6, B12 a doplnky s obsahom selénu, železa či zinku, ktoré prispievajú k správnej funkcii imunity.
  • Probiotické doplnky pomôžu so správnym trávením, ale tiež podporia našu obranyschopnosť. Nie nadarmo sa hovorí, že črevá sú druhým mozgom. Preto je potrebné zaistiť im optimálne osídlenie v podobe prospešných živých mikroorganizmov, ktoré pomôžu starať sa o naše zdravie.
  • Kĺbová výživa a ďalšie doplnky pre starostlivosť o pohybový aparát sú ideálne pre starších ľudí a všetkých fyzicky aktívnych jedincov. Skvelým darčekom pre nich tak bude komplexná kĺbová výživa s niekoľkými účinnými zložkami, žraločia chrupavka alebo kolagénové doplnky.
  • Ako podpora pečene sú označené doplnky, ktoré pomáhajú starať sa o tento orgán. Ten sa stará o detoxikáciu tela a tak je pre celý organizmus kľúčový.
  • Pokiaľ chcete urobiť maximum pre zdravie svojich blízkych, nemali by vám ujsť ani doplnky na podporu imunity.
Doplnky pre zdravie

Doplnky pre gamerov a hráčov e-sports

Pre všetkých vášnivých hráčov máme rovno vlastnú značku XBEAM, ktorá ponúka všetko, čo potrebujú. Teda udržať maximálnu sústredenosť, herný výkon a zápal.

  • XBEAM Energy Powder obsahuje 21 starostlivo vybraných látok vrátane stimulantov pre maximálnu podporu schopností každého hráča, zvýšenie jeho úspechu a dobytie virtuálnych športových arén.
  • XBEAM Energy Caps s 13 aktívnymi zložkami vrátane kofeínu pomôže zvýšiť výkon, koncentráciu, zrýchliť reakcie a lepšie zvládať stresové situácie pri hre.

Doplnky pre výkonnejší mozog

Doplnky z tejto kategórie sú ideálne pre všetkých ľudí, ktorých každodenné fungovanie vyžaduje istú dávku sústredenosti. Nájdete v nej nootropiká a ďalšie zložky, ktoré sú schopné zlepšovať mozgové funkcie, náladu, sústredenie a tiež zvyšovať bdelosť.

Okrem toho môžu pomôcť zvýšiť úroveň pociťovanej energie alebo znížiť únavu. Potešia tak napríklad študentov, kreatívcov, manažérov a ďalšie osoby, ktoré chcú podporiť mozgovú činnosť. Skvelou voľbou je tak napríklad kofeín, GABA, Rhodiola rosea, DMAE či ženšen.

Super voľbou môže byť aj nootropický komplex FueBrain, ktorý je synonymom pre príliv energie a zostrenie mozgových aj psychických funkcií. Skvele sa tak hodí napríklad manažérom, študentom alebo každému, komu ide o maximálnu koncentráciu a mentálny výkon.

Doplnky na chudnutie

S koncom roka a začiatkom nového sa často spája mnoho predsavzatí. A pokiaľ máte vo svojom okolí niekoho, kto sa bude snažiť zbaviť prebytočného tuku, môže byť doplnok na chudnutie skvelým spôsobom, ako mu vyjadriť podporu.

  • Proteín Yum Yum Whey obsahuje bielkoviny, ktoré pomôžu zasýtiť, čo je pri chudnutí kľúčové. Navyše je obohatený o spaľovače tuku.
  • Spaľovače tuku pomôžu nakopnúť metabolizmus aj zvýšiť energetický výdaj, a to dokonca aj v pokoji. Najlepšie však fungujú spoločne s pohybovou aktivitou.
  • Appetite Control môže pomôcť dostať pod kontrolu chute na sladké aj slané jedlá a udržať sa na uzde.
  • Glukomanan je rozpustná forma vlákniny, ktorá pomáha navodiť pocit sýtosti a taktiež môže znížiť absorpciu tukov.

Doplnky na podporu krásy

  • Prvotriedny morský kolagén by mal byť základom beauty výbavy každej ženy. Pomáha totiž napríklad s udržaním zdravej pokožky aj vlasov.
  • Zinok a selén sú minerálne látky, ktoré majú vplyv na zdravie vlasov a nechtov. Zinok potom navyše napomáha aj k zdravej pokožke.
  • Pink beauty je unikátny komplex vytvorený na mieru ženám na podporu krásy. Obsahuje účinné zložky, ktoré môžu pomôcť zlepšiť kvalitu vlasov, nechtov aj pleti. Na to slúži aj beauty Proteínová tyčinka GlowBar.
  • Glowy hair je ideálny darček pre ženy, ktoré chcú mať pevné a lesklé vlasy bez sklonov k vypadávaniu.
  • Glowy skin poteší každú dievčinu, ktorá by rada mala zjednotenú a zdravo vyzerajúcu pleť pôsobiacu sviežim a mladistvým dojmom.
  • Sun Kiss si obľúbi každá milovníčka opaľovania. Obsahuje betakarotén a ďalšie zložky pre mladistvú pleť s bronzovým opálením.
  • Anti-aging je potom kategória s produktmi, ktoré pomáhajú starať sa o mladistvý vzhľad a zdravé starnutie. Ideálne pre všetkých ľudí, ktorí si zakladajú na svojom sviežom vzhľade.

So starostlivosťou o krásu potom pomôžu aj ďalšie produkty z kategórie, ktorá sa zameriava na starostlivosť o vlasy, nechty aj pokožku.

Doplnky na podporu krásy

Sila prírody

  • Ashwagandha patrí medzi adaptogény, čo sú látky, ktoré sa spájajú s odolnosťou v psychicky aj fyzicky náročných situáciách. Používa sa pri starostlivosti o duševné zdravie, obranu tela v ťažkých situáciách alebo kvalitný spánok.
  • Fenugreek alebo senovka grécka je doplnok populárny najmä u mužov. Pomáha totiž so starostlivosťou o hladinu testosterónu a plodnosť.
  • Huby obsahujú množstvo prospešných látok, vďaka ktorým sa používajú napríklad pri starostlivosti o imunitu, vitalitu a celkové zdravie. Medzi najpopulárnejšie patrí Hericium, Reishi, Shiitake, hliva ustricová či Chaga.

Ďalšie funkčné rastlinné extrakty na starostlivosť o rôzne aspekty zdravia nájdete v kategórii rastlinné doplnky.

Darčekový balíček plný doplnkov stravy môžete vytvoriť na mieru každému, koho chcete obdarovať.

  • Medzi vianočnými darčekmi pre mužov, ktorých srdce bije pre fitness, rozhodne dominujú proteíny, kreatín, multivitamín a horčík.
  • Vianočné darčeky pre ženy môžu pomôcť doplniť chýbajúce vitamíny, minerálne látky, a navyše podporia aj zdravie a krásu pleti, vlasov či nechtov. Čo tak vytvoriť balíček obsahujúci Yum Yum proteín, kapsuly Pink beauty a multivitamíny, ktorých zloženie je prispôsobené ženským potrebám?

Objavte naše bestsellery:

5. Jedlo   

Existuje snáď človek, ktorý nemá rád jedlo? Veríme, že nie. Je len potrebné zamyslieť sa, či je obdarovaný skôr na sladké alebo slané, prípadne aké typy potravín uprednostňuje. Rovnako treba myslieť na rôzne alergie či intolerancie alebo osobné preferencie, aby ste napríklad vegána neobdarovali produktmi s obsahom mlieka. Hneď ako si toto ujasníte, môžete sa pustiť do výberu.

Zdravé tuky

  • Orechy a semienka patria do kategórie zdravého maškrtenia, ktoré sa dá vychutnať pri mnohých príležitostiach. Skvelé sú nielen samostatne, ale aj v pokrmoch, ktoré vyzdvihnú na novú úroveň. Čo tak vyskúšať mandle, vlašské a pekanové orechy alebo rovno mix orechov? A potešiť môžete aj semienkami, ako sú chia, ktoré sa dajú použiť napríklad na prípravu lahodných pudingov.
  • Orieškové maslá chutia skvele ako v ovsenej kaši, tak aj samostatne na lyžičke. Medzi najpopulárnejšie patrí arašidové, kešu alebo mandľové maslo. Také darčekové balenie z rôznych druhov orechových masiel urobí radosť každému maškrtníkovi.

Bielkoviny na obed aj večeru

Porcia bielkovín by nemala chýbať v žiadnom vyváženom jedle, to vie každý aktívny športovec aj cestovateľ. Preto ho proteínom nabité dobroty určite potešia aj pod stromčekom.

  • Ryby sú skvelým zdrojom bielkovín, ale aj dôležitých omega 3 mastných kyselín. Navyše konzerva s tuniakom, lososom alebo sardinkami môže fungovať ako prvá pomoc v prípade, že človek chce pripraviť rýchly a výživný obed.
  • Kuracie prsia vo vlastnej šťave sú tu pre každého, kto chce mať za minútku na stole kvalitný zdroj bielkovín. Sú už uvarené, a tak nepotrebujú tepelnú úpravu.
  • Rastlinné alternatívy mäsa potešia všetkých vegetariánov, vegánov, ale aj mäsožravcov, ktorí radi skúšajú nové veci. Tofu, tempeh aj seitan sa skvele hodia k zelenine aj rôznym prílohám. Fantázii sa medze nekladú.

Prílohy

  • Prílohy, ako je kuskus, cestoviny, quinoa či ryža, sú bežnou súčasťou vyváženého jedálnička. Pod stromčekom žiadneho priaznivca zdravého životného štýlu sa tak rozhodne nestratia.
  • Každého milovníka raňajkových kaší poteší aj poriadna zásoba ovsených vločiek. K dispozícii je dokonca aj bezlepková alternatíva pre tých, ktorí sa lepku vyhýbajú.
  • Proteínové cestoviny sú menej tradičnou prílohou, ktorá môže vďaka svojmu obsahu bielkovín nahradiť v pokrmoch aj mäso. Spravidla sa vyrába zo strukovín, ako je šošovica či hrach. Pokiaľ máte vo svojom okolí niekoho, kto rád skúša nové veci, tak ho touto dobrotou rozhodne potešíte.
  • ZERO cestoviny sú ideálnym darčekom pre každého, kto si stráži váhu alebo sa snaží schudnúť. V 100 g majú len 7 kcal, takže nepridajú prakticky žiadnu energiu do jedálnička. Sú tak skvelým parťákom na dodržiavanie kalorického deficitu.
Jedlé vianočné darčeky

Superpotraviny

Ako superpotraviny sa označujú produkty, ktoré obsahujú vyššie množstvo biologicky aktívnych látok. Tie sú spájané s pozitívnym vplyvom na celkové zdravie, vitalitu a fungovanie organizmu.

  • Zázvorový shot patrí medzi základnú výbavu v zimnom období, keď okolo všetci posmrkávajú a človek sa chce udržať fit.
  • Psyllium je zase skvelým zdrojom vlákniny, ktorá je dôležitá pre správnu funkciu čriev.
  • Matcha prášok dokáže výborne zafarbiť dezerty alebo populárne latte. Skvele si ho ale vychutnáte aj vo forme tradičného nápoja. Poteší svojim obsahom bioaktívnych látok.
  • Chlorella a spirulina sú prospešné riasy, ktoré sa spájajú s mnohými blahodarnými účinkami.
  • BIO Greens mix je unikátny komplex, ktorý v sebe spája benefity niekoľkých druhov nielen zelených rastliniek.
  • Extrakty z húb majú obrovský potenciál na podporu nášho zdravia. Sú predmetom mnohých výskumov, ale už teraz sú ich benefity pre organizmus nespochybniteľné.
  • BIO Cocoa & Maca Drink je lahodný rastlinný nápoj, ktorého základ tvorí kakao a maca. Vďaka tomu si môžete vychutnať skvelú chuť a ťažiť z benefitov tejto superpotraviny.

Zmesi na prípravu jedál

Tieto predpripravené zmesi sú určené každému, kto si rád pochutí na zdravých dobrotách, ale nechce tráviť v kuchyni dlhý čas prípravou jedla.

  • Zmes na prípravu palaciniek a vaflí je základom perfektného štartu dňa. Keď k nim do balíčka prihodíte ešte brazílsku kávu, máte zaručený recept na dokonalé ráno.
  • Proteínový puding je ideálny snack pre každého, kto si chce vychutnať dobrotu plnú bielkovín.
  • Proteínová pizza pomôže vytvoriť rýchly obed, na ktorom si pochutí prakticky každý. No uznajte, kto by nemiloval pizzu?
  • Proteínový mug cake je tu presne pre tých, ktorí dostanú chuť na sladké a nechcú čakať desiatky minút, kým sa dezert pripraví. Tento mug cake je totiž hotový do 2 minút.
  • Proteínová zmrzlina je dokonalým letným osviežením. Skvele chutí samostatne, ale perfektne sa hodí aj k spomínaným vafliam alebo palacinkám.
  • Proteínový chlieb je ideálny pre každého, kto si chce sám doma pripraviť lahodné pečivo, ktoré má chrumkavú kôrku, ale vo vnútri je krásne vláčne.
Zmesi na prípravu jedál

Proteínové a ďalšie zdravé snacky

A predovšetkým k sladkým dobrotám sa skvele hodí aj kvalitná brazílska káva, ktorú môžete zakomponovať aj do rôznych dezertov.

Ochucovadlá

Ochucovadlá sú skvelým parťákom pre každého, kto chce dochucovať zdravo alebo s nižším obsahom kalórií.

  • Med dodá čaju, dezertom a omáčkam špecifickú chuť, ktorú žiadna iná surovina nahradiť nedokáže. Patrí tak do základnej výbavy každého kuchára a poteší určite aj ako darček.
  • ZERO sirupy sa pýšia svojou nízkou kalorickou hodnotou. Preto ich používajú s obľubou ľudia, ktorí sa snažia schudnúť.
  • ZERO omáčky patria aj do kategórie nízkokalorických dochucovadiel. Čo tak skúsiť karí, barbecue omáčku, ZERO kečup či majonézu light?
  • Kečup sladený stéviou sa perfektne hodí k mäsu aj zelenine. Dá sa použiť pri príprave šalátu, marinád alebo ako dip.
  • Náhrady cukru, ako je stévia, erytritol alebo xylitol, sú úplne bez kalórií alebo ich obsahujú výrazne menej ako cukor. Opäť sú preto skvelým sladidlom do diéty.

Pokiaľ vašim blízkym vyrobíte balíček z potravín, o ktorých si myslíte, že sa im trafí do chuti, máte vyhraté. Uvidíte, že sa im oči rozžiaria hneď po rozbalení. A určite si na vás znova spomenú, keď si budú na týchto dobrotách pochutnávať.

6. Tašky a batohy do gymu aj na cesty

Praktické tašky sú skvelý darček, ktorý poteší prakticky kohokoľvek. Športová taška sa hodí nielen na tréningy, ale aj na víkendové či týždenné pobyty. Batoh potom človek využije na výlet, do školy aj do práce. Super vychytávkou sú aj štýlové ľadvinky či športové opasky, ktoré sa hodia napríklad na beh a ďalšie vytrvalostné aktivity. Okrem kľúčov a telefónu sa vám do nich zmestí aj malá fľaša s pitím, vďaka ktorej môžete aj pri výkone dopĺňať tekutiny.

Tašky a batohy do gymu aj na cesty

7. Dámske športové a voľnočasové oblečenie

Čoho majú športujúce dievčatá v skrini väčšinou viac – plesových šiat, alebo legín? Áno, druhá možnosť je správne. To však neznamená, že by sa tam ešte ďalšie nezmestili. Oblečenia nielen na cvičenie totiž nie je nikdy dosť. Čo slečnám na Vianoce zaobstarať?

  • Kategórie dámske tričká a tielka ponúkajú nepreberné množstvo topov, crop topov a ďalších zvrškov, ktoré sa dajú nosiť na šport aj voľný čas. Podľa účelu je však potrebné zvoliť aj vhodný materiál. Bavlna sa skvele hodí na menej intenzívne aktivity. Syntetické materiály sú zase ideálne na šport.
  • Mikiny pomôžu zahriať a udržať teplotu v chladnejšom počasí. Okrem klasiky v ponuke nechýbajú ani mikiny pre ženy s predĺženou dĺžkou, alebo naopak skrátené strihy, ktoré odhalia vypracované brucho.
  • Tepláky sú štýlový voľnočasový kúsok, v ktorom sa dá vyraziť aj do mesta či na nákup. Vynikajú svojimi prepracovanými strihmi, vďaka ktorým skvele sedia postave.
  • Medzi šortkami potom nájdete ako voľnočasové dámske kraťasy, tak aj tie funkčné, ktoré sa skvele hodia do posilňovne, na beh aj iné tréningy.
  • Športové legíny sú základom šatníka každej aktívnej ženy, ktorá chce nielen pri cvičení vyzerať dobre, a ešte lepšie sa pri ňom cítiť. Na beh, silový tréning, jogu a ďalšie aktivity využijete najmä funkčné legíny, ktoré spoľahlivo odvádzajú pot. Tento kúsok oblečenia už však dávno nepatrí len do gymu. V ponuke preto nechýbajú ani pohodlné legíny s vysokým, stredným a nízkym pásom, ktoré sa skvele hodia aj na bežné denné nosenie.
  • Športové podprsenky sú maximálne pohodlné. Dievčatá si ich obľúbili tak veľmi, že ich zaraďujú aj do svojho voľnočasového šatníka.
  • Spodná bielizeň a plavky je podkategória, v ktorej nájdete nohavičky, brazílky aj podprsenky na rôzne aktivity. Super voľbou je potrebná bezšvová bielizeň, ktorá je maximálne pohodlná a nikde netlačí. Plavky sa zase dajú využiť pri bazéne aj na pláži. A samozrejme nechýba klasika v podobe ponožiek.
  • Šiltovky a čiapky pomôžu chrániť vašu hlavu, a to ako pred slniečkom, tak aj chladným počasím. Navyše ide o štýlový módny doplnok, ktorý spestrí každý dámsky outfit.

8. Pánske športové a voľnočasové oblečenie

Ani mužom nemusíte tento rok kupovať len klasické vianočné ponožky s gýčovými vzormi. Kúpte im trendy kúsok oblečenia, z ktorého budú mať skutočnú radosť. Uvidíte, že si na vás pri jeho nosení vždy spomenú. Čo pre nich vybrať?

  • Medzi pánskymi tričkami s dlhým a krátkym rukávom nájdete samozrejme rôzne strihy – ⁠ od slim fit cez regular až po trendy oversized kúsky. Môžete tak vybrať presne také, ktoré bude vašim blízkym vyhovovať.
  • Nechýbajú však ani vykrojené tielka, ktoré zvýraznia vypracovaný chrbát a ramená. Na výber sú funkčné aj priedušné varianty.
  • Mikiny zase pomôžu zahriať a udržať teplotu v chladnejšom počasí. Nechýbajú však ani vesty s kapucňou a bez kapucne.
  • Tepláky vynikajú svojimi prepracovanými strihmi, vďaka ktorým skvele sedia postave. Niektoré dokážu navyše aj spoľahlivo odvádzať pot, a tak sa skvele hodia na šport.
  • Medzi šortkami nájdete ako voľnočasové kraťasy, tak aj tie funkčné, ktoré sa skvele hodia do posilňovne, na beh aj iné tréningy.
  • Funkčné oblečenie ocení každý aktívny muž, ktorému ide o maximálny výkon a regeneráciu pri športe. Táto podkategória obsahuje predovšetkým pánske funkčné a kompresné oblečenie. To znižuje vibrácie vo svaloch a je navrhnuté tak, aby zlepšovalo cirkuláciu krvi. Vďaka tomu potom môže dochádzať k efektívnejšiemu odvádzaniu laktátu, čo súvisí napríklad s urýchlením regenerácie.
  • Medzi spodnou bielizňou potom nájdete predovšetkým obľúbené boxerky na šport aj voľný čas. Nechýbajú ani členkové, klasické či hrejivé ponožky, kompresné návleky alebo ponožky na beh.
  • Šiltovky a čiapky sú módny doplnok, ktorý každého muža určite poteší.
Pánske športové a voľnočasové oblečenie

9. Diagnostické a DNA testy

Máte medzi svojimi blízkymi nejakého experimentátora, ktorý sa rád dozvedá nové informácie o svojom tele? Potom ho rozhodne potešia diagnostické testy, ktoré už dávno nie sú len výsadou biohackerov. Vďaka nim bude každý človek schopný sa s vysokou mierou presnosti a z pohodlia domova dozvedieť mnoho nových informácií o svojom tele.

  • Testy zamerané na konkrétne mikroživiny v tele môžu pomôcť odhaliť napríklad nedostatok vitamínu D.
  • Ak má človek v tele dostatok potrebných omega-3 mastných kyselín, odhalí Test Omega-3.
  • DNA Testy odhalia efektivitu metabolizmu, konkrétne intolerancie, riziko prepuknutia závislosti od alkoholu, nikotínu, genetickú výbavu a množstvo vitamínov i minerálnych látok v tele.
  • Pokročilý DNA test poskytne viac ako 440 cenných údajov, ktoré súvisia so zdravím, športovou aktivitou, stravovaním či etnicitou konkrétneho človeka. Môže navyše odhaliť riziká vzniku mnohých zdravotných ťažkostí.

Tieto testy umožnia každému človeku využiť naplno svoj potenciál a zlepšovať sa v nových zručnostiach alebo dosiahnuť optimálne zdravie.

10. Darčekové balíčky

Rozhodli sme sa vám výber tých ideálnych produktov trochu uľahčiť a pripravili sme sami zopár darčekových balíčkov, ktoré by podľa našich skúseností mohli potešiť rôzne typy ľudí.

  • Hustle For That Muscle Pack je určený najmä mužom, ktorí chcú naberať svaly. Obsahuje all-in one zmes FueGain, shaker na jeho prípravu, testobooster a komplexný multivitamín.
  • Fruits & Nuts Bomb Pack je plný ovocia a orieškov pre všetkých milovníkov zdravého maškrtenia či vymakaných ovsených kaší.
  • BeastPink Girl Pack je určený všetkým dievčatám, ktoré na sebe makajú a chcú podporiť svoju krásu. Balíček obsahuje lahodný proteín, šejker, proteínovú tyčinku, ale aj vitamín D3, gumičky do vlasov, a doplnok pre starostlivosť o celkový vzhľad.
  • Alpha Male Pack sme stvorili na mieru všetkým mužom, ktorí chcú medzi ostatnými vyniknúť. V zložení preto nechýba testosterónový booster, multivitamín, proteín a Pill box, ktorý uľahčí dodržiavanie suplementácie.
  • Vegan For Life Pack si zamilujú všetci priaznivci rastlinnej stravy. Okrem termofľaše a zeleného čaju obsahuje aj BIO Greens Mix, čo je zmes superpotravín na vytvorenie nápoja.
  • Joints & Vitality Support Pack pomôže so starostlivosťou o správnu funkciu kĺbov a celého pohybového aparátu. Balíček obsahuje žraločiu chrupavku, vitamíny, zázvorový shot a dôležité omega 3-6-9 mastné kyseliny. Poteší starých rodičov, ale aj športovcov, ktorí kĺby viac zaťažujú.
  • Performance Pack je balíček pre športovcov zameraných na výkon. Obsahuje športový nápoj FueRide, šumivé tablety na podporu hydratácie, Energy shot, 2 proteínové sušienky a športovú fľašu, ktorá pomôže s dodržiavaním pitného režimu aj pri výkone.
  • Beauty Pack poteší každú ženu, ktorá si zakladá na svojej kráse. Doplnky pomôžu so starostlivosťou o vlasy, nechty a pleť. A nechýba ani kefa na vlasy pre ľahké a šetrné rozčesávanie.
  • MoiMüv Snack Pack je ideálny pre všetkých milovníkov drobných desiat. Obsahuje proteínovú sušienku, tyčinku, flapjack, milkshake, proteínové guličky a nátierku nabitú bielkovinami.
  • Memory & Focus Pack poteší študentov, manažérov a každého, kto sa chce počas dňa maximálne sústrediť. Nájdete v ňom FueBrain s obsahom nootropík, zelený čaj, omega 3 a Ginkgo bilobu s horčíkom.
  • Nut Butter Lover Pack obsahuje všetko, čo každý milovník orechových masiel potrebuje. Nájdete v ňom arašidové maslo, arašidové maslo s karamelovou bielou čokoládou a trojitý orechový krém. Ideálne na spestrenie kaší a dezertov.
  • Game on Pack je určený všetkým hráčom, pre ktorých sú dôležité rýchle reakcie a maximálna koncentrácia. Obsahuje Energy drink, šejker a nesmie chýbať ani šiltovka, ktorá človeka zaradí medzi gamerov.
Vianočné darčekové balíčky

11. Drobnosti, ktoré potešia

Nie je potrebné mať na darčeky vysoký rozpočet, aby ste niekomu urobili radosť. Často poteší aj úplná drobnosť, pri ktorej je zrejmé, že človek premýšľal, čo by blízkym urobilo radosť. Aby sme vám toto hľadanie čo najviac uľahčili, vytvorili sme priamo kategóriu darčekov do 10 eur. Nájdete medzi nimi funkčné doplnky, ktoré podporia zdravie vašich blízkych. Nechýbajú však ani obľúbené dobroty, šejkre a ďalšie príslušenstvo, ktoré uľahčí tréning a spríjemní zdravý životný štýl.

12. Darčekový poukaz

Nie ste si istí, čo zo spomínaných vecí by vaši blízki ocenili najviac? Nebojte sa dať im darčekový poukaz s voliteľnou hodnotou. Človek si tak môže sám vybrať to, čo si praje, a navyše nie je ochudobnený ani o prekvapenie v podobe vouchera.

Ak ešte presne neviete, čo kúpiť blízkym, skúste im začať nenápadne klásť otázky, ktoré vám napovedia. A pokiaľ sa o tipy na super darčeky chcete podeliť aj so svojimi priateľmi, nezabudnite s nimi zdieľať tento článok.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *