Recept: Nepečená kokosová torta s čokoládovou polevou

Recept: Nepečená kokosová torta s čokoládovou polevou

Milujete torty, ale nechce sa vám tráviť hodiny v kuchyni a potom umývať hromadu riadu? S týmto receptom teda ideme ako na zavolanie. A ten už nemôže byť jednoduchší na prípravu. Prakticky len zmiešate všetky ingrediencie na danú časť a dáte ich do formy. Túto tortu teda zvládnu vytvoriť aj menej zdatní cukrári. Aj keď je jej príprava jednoduchá, rozhodne to na nej nie je poznať. Ohromí vás totiž ako svojím lákavým vzhľadom, tak aj prepracovanou chuťou. Jednotlivé vrstvy vytvárajú neodolateľné vyvážené spojenie, ktorého sa nebudete môcť nabažiť. Rovno sa poďme pustiť do prípravy.

Na korpus budeme potrebovať: 

Na krémovú vrstvu budeme potrebovať: 

Na čokoládovú polevu budeme potrebovať: 

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Najprv si pripravíme základnú vrstvu alebo korpus. Postup je úplne jednoduchý. Vezmeme si všetky ingrediencie na túto časť – mandľovú a kokosovú múku, datle, vodu a všetko spolu vložíme do mixéra. Mixujeme, dokým nám nevznikne kompaktná hmota. Pripravíme si formu na tortu (naša mala priemer 26 cm) s odnímateľným dnom, na ktoré nanesieme tenkú vrstvu oleja v spreji alebo ho vyložíme papierom na pečenie (obstrihaným tak, aby kopíroval dno formy). Následne do formy rovnomerne natlačíme korpusovú hmotu.

Hneď nato sa môžeme vrhnúť na druhú vrstvu. Do misky dáme kokosové mlieko (pevnú časť), kešu maslo, agávový sirup, srvátkový proteín a rozpustený kokosový olej. Všetko spolu vyšľaháme, dokým nevznikne hladký krém. Ten potom nalejeme do tortovej formy a odložíme do chladničky, kde nám krásne stuhne. V chladničke tento proces trvá približne dve hodiny. Ak chceme mať dezert hotový rýchlejšie, môžeme si pomôcť mrazničkou, v ktorej necháme tortu stuhnúť.

Hneď ako je krém stuhnutý, môžeme sa pustiť do čokoládovej polevy. Pripravíme si vodný kúpeľ. Vezmeme si väčší hrniec, do ktorého nalejeme horúcu vodu, a dáme variť na sporák. Následne doň vložíme prázdny hrniec, v ktorom budeme pripravovať polevu. Do prázdneho hrnca nalámeme čokoládu a pridáme 20 g kokosového oleja. Necháme spolu rozpustiť, dokým nebude hmota tekutá. Potom pridáme 100 ml tekutiny z kokosového mlieka v konzerve a spolu necháme hriať ešte 2 – 3 minúty. Nato z chladničky alebo mrazničky vytiahneme náš korpus s krémom v tortovej forme a navrch nalejeme pripravenú čokoládovú polevu.

Nakoniec tortu ozdobíme konopnými semienkami, lyofilizovanými malinami a kakaovými bôbmi.

Nepečená kokosová torta s čokoládovou polevou
Nutričné hodnoty1 porcia (celkove 14 porcií)
Kalórie516
Bielkoviny21 g
Sacharidy30 g
Tuky34 g
Vláknina3 g

Ak máte radi krémové dezerty, potom si môžete byť istí, že sa táto kokosová torta zaradí medzi vašich favoritov. A vďaka jednoduchej príprave sa bude v chladničke objavovať až podozrivo často. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *