Fitness recept: Proteínové cheesecake košíčky

Fitness recept: Proteínové cheesecake košíčky

Nezáleží na tom, aké je vonku počasie. Studený osviežujúci dezert príde vhod proste vždy. A keď má navyše perfektne vyladenú chuť i nutričné hodnoty, proste nemožno odolať. Na prvý pohľad zaujme svojimi tromi vrstvami, kvôli ktorým môžu košíčky pôsobiť, že sú zložité na prípravu. Zdanie však klame. Na každú vrstvu stačí zmiešať pár surovín. Ručíme za to, že toto zvládne naozaj každý.

Na spodnú časť budeme potrebovať: 

Na fialovú vrstvu ovocného krému budeme potrebovať:

Na bielu krémovú vrstvu budeme potrebovať:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme prípravou spodnej časti košíčkov. Všetky ingrediencie, teda ovsené vločky, kokosový olej a javorový sirup, zmiešame v miske a zalejeme ich horúcou vodou.

Proteínové cheesecake košíčky – základná vrstva

Misku zakryjeme pokrievkou, aby sa všetko dobre prehrialo, a necháme 10 minút odležať. Potom všetko ešte raz dôkladne premiešame a zmes rozdelíme na 8 rovnakých dielov. Následne vezmeme 8 silikónových košíčkov, ktoré môžeme postriekať olejom v spreji, aby sa dezerty dali neskôr dobre vybrať. Na dno každej formičky dáme rovnomernú vrstvu ovsenej zmesi a roztlačíme ju. Takto pripravené košíčky dáme do mrazničky na 10 minút, aby zmes pekne stuhla.

Proteínové cheesecake košíčky – spodná vrstva

Medzitým sa môžeme pustiť do prípravy krému. Do misky dáme všetky suroviny, teda tvaroh, mrazené lesné ovocie, jahodový proteín a javorový sirup. Mixujeme tyčovým mixérom alebo šľahačom, kým nevznikne krém.

Proteínové cheesecake košíčky – ovocný krém

Tesne pred tým, než budeme košíčky plniť krémom, pridáme do zmesi aj xantánovú gumu a dôkladne premiešame. Tá nám pomôže udržať optimálnu konzistenciu. Tento krém rovnomerne rozdelíme do našich 8 košíčkov a znova ich dáme do mrazničky, tentoraz na 20 minút.

Kým sa košíčky s prvou krémovou vrstvou chladia, pustíme sa do prípravy poslednej časti, a tou je biely krém. Všetky ingrediencie, teda tvaroh, grécky jogurt a flavor drops, spolu vyšľaháme a rovnomerne túto časť rozdelíme do stuhnutých košíčkov. Tie potom dáme do mrazničky, tentoraz na 90 minút, a máme hotovo. Potom už stačí tieto ľadové dezerty vylúpnuť z košíčka a môžeme podávať.

Proteínové cheesecake košíčky

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 košíček (spolu 8 kusov)
Energetická hodnota158 kcal
Bielkoviny9 g
Sacharidy16 g
Tuky6 g
Vláknina2 g 

Tak čo, láka vás tento farebný a osviežujúci recept nabitý bielkovinami? Ak áno, môžete si ho dopriať napríklad ako potréningový snack. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *