Fitness recept:  Zapekané papriky s parmezánovou krustou

Fitness recept: Zapekané papriky s parmezánovou krustou

My preferujeme ľahké obedy s nenáročnou prípravou, skvelou chuťou a vyváženými nutričnými hodnotami. A čo vy? Ste v našom tíme? Potom zapekané papriky plnené quinoou s parmezánovou krustou budú pre vás tou správnou voľbou! Poďte si pripraviť túto chutnú dokonalosť!

Na prípravu potrebujeme:

  • 50 g quinoi
  • 3 väčšie papriky (červená, oranžová, žltá)
  • 150 g krájaných paradajok z konzervy 
  • 100 g cherry paradajok
  • 50 g červenej šošovice
  • 1 balenie bazalkového tofu
  • 50 g parmezánu
  • 1 hrsť čerstvej petržlenovej vňate
  • ½ PL olivového oleja
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 ČL sladkej mletej papriky
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
Ingrediencie na zapekané papriky s parmezánovou krustou

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si do vody namočíme šošovicu aspoň na 1 hodinku, aby sa nám potom rýchlejšie uvarila. Následne ju spolu s quinoou uvaríme domäkka. Medzitým si na olivovom oleji dozlatista opečieme nahrubo nastrúhané tofu. Potom k nemu pridáme nadrobno nakrájané cherry paradajky a paradajky z konzervy, krátko všetko dokopy opečieme a odstavíme z plameňa. Tofu s paradajkami zmiešame s uvarenou šošovicou, quinoou, nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou, rascou, mletou paprikou, soľou a korením podľa chuti.

Pripravíme si papriky, ktoré prekrojíme na polovicu, zbavíme ich jadierok a naplníme pripravenou zmesou. Na záver, papriky zasypeme strúhaným parmezánom a zapekáme ich dozlatista pri teplote 180°C približne 20 minút. Podávame ihneď po dopečení s čerstvým zeleninovým šalátom.

Fitness recept:  Zapekané papriky s parmezánovou krustou
NUTRIČNÉ HODNOTY NA 1 PORCIU (CELKOVO 3 PORCIE)
Kalórie293
Bielkoviny21 g
Sacharidy28 g
Tuky10 g

Veríme, že si tento recept na zapekané plnené papriky vychutnáte rovnako ako my. Ak si myslíte, že by tento recept nemali premeškať ani vaši priatelia, určite ho s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *