Fitness recept: Zapečené palacinky s tvarohovým krémom

Fitness recept: Zapečené palacinky s tvarohovým krémom

Chcete skúsiť nejaké nové sladké raňajky alebo by ste si radi dali výživný obed, po ktorom nebudete hneď hladný? Potom rozhodne musíte skúsiť tieto lahodné palacinky s tvarohom. Tenké cesto s množstvom náplne získa po zapečení ešte lepšiu chuť. A chýbať nesmú samozrejme ani plátky mandlí, ktoré celé jedlo perfektne prevonia. No povedzte, kto by odolal?

Na cesto budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na polevu budeme potrebovať:

  • 200 ml polotučného mlieka
  • 20 g xylitolu
  • 1 žĺtok
  • 1 ČL vanilkového extraktu

Na dokončenie budeme potrebovať:

  • 15 g mandľových plátkov
  • čerstvú mätu
  • 5 g práškového cukru
Zapečené palacinky s tvarohovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme prípravou palacinkového cesta. Obe múky si zmiešame s xylitolom a štipkou soli. Následne pridáme olej, vajíčko, mlieko a opäť dôkladne premiešame metličkou, aby bolo úplne hladké. Potom si vezmeme panvicu, ktorú vystriekame olejom v spreji, a dozlatista na nej z oboch strán opečieme palacinky. Takto urobíme palacinky z celého cesta.

Ďalej sa pustíme do prípravy krému. Zmiešame tvaroh s xylitolom, javorovým sirupom, bielkami a najemno postrúhanou kôrou. Každú palacinku si rozložíme a po celom povrchu ju potrieme touto tvarohovou zmesou. Potom ju prehneme na polovičky a polovicu zase na polovičky, aby vznikli plnené trojuholníky. Takto pripravené palacinky vložíme do zapekacej misky.

Zapečené palacinky s tvarohovým krémom - postup

Následne si pripravíme polevu. Mlieko si premiešame s xylitolom, žĺtkom a vanilkovým extraktom. Tým rovnomerne polejeme pripravené palacinky v zapekacej miske. Na záver ich posypeme mandľovými lupienkami a pečieme dozlatista na 180 °C asi 25 minút. Podávame ich ešte teplé, dozdobené práškovým cukrom a čerstvou mätou.

Zapečené palacinky s tvarohovým krémom
Nutričné hodnoty1 porcia (celkom 5 porcií)
Energetická hodnota464 kcal
Bielkoviny30 g
Sacharidy52 g
Tuky14 g
Vláknina5 g

Zapečené palacinky môžu byť skvelými raňajkami, ale aj sladkým obedom. Vďaka tvarohovému krému, ktorý je plný bielkovín, spoľahlivo zasýtia.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *