Fitness recept: Vláčne muffiny s čokoládovou a malinovou príchuťou

Fitness recept: Vláčne muffiny s čokoládovou a malinovou príchuťou

Dnešný recept na muffiny poteší všetkých, ktorí si suroviny radi prispôsobia podľa seba. Do základného cesta si totiž môže každý pridať, čo chce, či už to bude ovocie, čokoláda alebo oriešky. My sme pridali zároveň tip aj na dva obľúbené varianty – čokoládový a malinový. Dozdobili sme ich gréckym jogurtom, ale vy môžete pokojne siahnuť napríklad po tvarohovom kréme.

Na základ budeme potrebovať:

Na čokoládovú časť budeme potrebovať:

Na malinovú časť budeme potrebovať:

Čím sa dajú muffiny ozdobiť?

Vláčne muffiny s čokoládovou a malinovou príchuťou - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si zmiešame všetky ingrediencie na základ, teda celozrnnú múku, xylitol a proteín. Ďalej pridáme aj vajcia, mlieko a opäť dôkladne premiešame. Tento základ si rozdelíme na dve polovice do 2 rôznych misiek.

Tým nám vzniknú 2 zmesi – čokoládová a malinová, teda základ pre čokoládové a malinové muffiny. Tieto zmesi začneme pomaly klásť do formičiek na muffiny. Nedávame doplna, ideálne tak do ¾. Môžeme skúsiť s cestom aj experimentovať a niektoré muffiny naplniť z časti čokoládovou a čiastočne malinovou zmesou.

Z celej várky by nám malo vzniknúť cca 20 muffinov (naše formičky mali priemer približne 5 cm a hĺbku 3 cm). Hneď ako ich máme pripravené vo forme, dáme do vyhriatej rúry a pečieme na 180 °C dozlatista. To, či sú hotové spoznáme tak, že ich prepichneme špajľou. Pokiaľ sa na ňu cesto ešte lepí, pečieme ďalej. Keď vyjde čistá špajľa a povrch je chytený dozlatista, máme hotovo.

A potom už stačí len nazdobiť ich podľa seba. My sme sa rozhodli pre kombináciu gréckeho jogurtu, flavor drops, lyofilizovaných malín a čokolády. Ak si ich ale chcete vziať so sebou napríklad do práce na desiatu, môžete ich nechať aj bez zdobenia a dať si k nim napríklad tvaroh s ovocím.

Vláčne muffiny s čokoládovou a malinovou príchuťou
Nutričné hodnoty

1 čokoládový muffin bez zdobenia (celkom 10 kusov)

Energetická hodnota55 kcal
Bielkoviny3,5 g
Sacharidy6 g
Tuky1,5 g
Vláknina1,5 g
Nutričné hodnoty

1 malinový muffin bez zdobenia (celkom 10 kusov)

Energetická hodnota48 kcal
Bielkoviny3 g
Sacharidy6,5 g
Tuky0,7 g
Vláknina2 g

Muffiny sa skvele hodia ako dezert ku káve, a to aj v prípade, že príde nečakaná návšteva. Čo chvíľa sú v rúre a za ďalšiu chvíľu už môžu byť na vašom tanieri.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *