Fitness recept: Vegánsky syr z kešu orechov

Fitness recept: Vegánsky syr z kešu orechov

Ste fanúšikom vegánskej stravy, alebo len chcete vyskúšať niečo nové? Čo by ste povedali na vegánsky syr z kešu orechov, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku? Stačilo rozprávania, poďme si ho pripraviť!

Na prípravu 1 syra potrebujeme:

  • 125 g kešu orechov
  • 125 g zemiak (1 menší kus)
  • 100 ml vody
  • 75 ml vody použitej na varenie zeleniny a orieškov
  • 60 g mrkvy (½ mrkvy)
  • 1 PL agaru v prášku (môžete nahradiť želatínou v prášku pre nevegánsku verziu syra)
  • 1 ČL soli
  • ½ ČL sladkej papriky
  • ½ ČL kurkumy
  • šťava z ½ citróna
  • kokosový olej v spreji

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si do vody dáme variť kešu orechy, nakrájaný zemiak a mrkvu. Varíme, kým nám všetky suroviny nezmäknú. Po dovarení si odložíme 75 ml použitej vody a zvyšok precedíme. Uvarené ingrediencie a odloženú vodu vložíme do mixéra, kde pridáme šťavu z citróna, soľ, papriku a kurkumu. Všetko spolu mixujeme, kým nám nevznikne krémová zmes.

Následne si v malom hrnci rozpustíme agar v 100 ml vody a necháme ho zovrieť. Priebežne ho miešame a varíme asi 1-2 minúty. Po dovarení prilejeme túto agarovú zmes k orechovej zmesi a dobre premiešame, kým sa nám obe zmesi úplne nespoja. Medzitým si pripravíme formičku na syr alebo misku, ktorú vystriekame olejom a vylejeme do nej pripravenú syrovú zmes. Takto nachystaný syr necháme cez noc stuhnúť v chladničke.

Ak si želáte syr nastrúhať, vložte ho na pár hodín do mrazničky. Syr môžete použiť do šalátu, na pizzu, alebo ako predjedlo. Tak isto si ho môžete vychutnať na sladký spôsob s čerstvým ovocím a ryžovým chlebíčkom. Pri skladovaní v chladničke si ho môžete vychutnávať celý týždeň! 

Fitness recept: Vegánsky syr z kešu orechov

Nutričné hodnoty
na 1 porciu (celkovo 6 porcií)
Kalórie142
Bielkoviny4,5 g
Sacharidy11 g
Tuky9,5 g

Veríme, že vás tento recept na vegánsky syr z kešu orechov zaujal, a preto si ho nenecháte iba pre seba, ale podelíte sa oň aj so svojimi priateľmi.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *