Fitness recept: Vegánsky cícerový guláš

Fitness recept: Vegánsky cícerový guláš

Dnes sme sa rozhodli pripraviť vegánsku dobrotu, ktorá sa trafí do chuti určite aj milovníkom mäsa a zdravých jedál. Základ sa skladá z cícera, kopy zeleniny a zo zemiakov. O mikroživiny a vlákninu teda rozhodne núdza nebude. Skvelá prirodzená chuť týchto potravín si vás získa po prvom ochutnaní. Guláš navyše výborne zahreje a zasýti. Perfektne sa hodí na obed či večeru.

Budeme potrebovať:

Vegánsky cícerový guláš - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V hrnci si rozohrejeme olej, orestujeme si na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak a prisypeme všetko korenie, teda mleté čierne korenie, štipku soli, majorán, rascu a sladkú papriku. Pridáme očistené a nakrájané zemiaky, mrkvu, nakrájanú paradajku a papriku, vývar a dusíme pod pokrievkou asi 10 minút.

Vegánsky cícerový guláš - postup

K polomäkkej zelenine pridáme RTE cícer a varíme, dokým nie sú zemiaky mäkké.

Následne si vezmeme jednu naberačku uvarenej zmesi, ktorú dáme do vysokej nádoby a rozmixujeme ponorným mixérom. Túto tekutú časť potom nalejeme späť, a tak všetko zahustíme. Keď je guláš hotový, horúci ho môžeme hneď podávať. Na tanieri pokrm ešte dozdobíme zelenou vňaťou.

Vegánsky cícerový guláš
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 4 porcie)
Energetická hodnota291 kcal
Bielkoviny11 g
Sacharidy42 g
Tuky7 g
Vláknina8 g

Ak ste vegáni alebo máte radi guláš, napriek tomu chcete skúsiť aj bezmäsitý variant, potom vám táto cícerová verzia určite príde vhod. Navyše perfektne zahreje celé telo a krásne zasýti. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *