Fitness recept: Vegánske kari s tofu a cícerom

Fitness recept: Vegánske kari s tofu a cícerom

Je úžasné sledovať, ako sa rôzne rastlinné alternatívy mäsa pomaly dostávajú do povedomia a jedálničkov ľudí. My sme ich začali zapájať do našej kuchyne pre množstvo výhod a jednou z nich je určite objavovanie nových chutí. Pripravili sme si pre vás recept na cícerové kari s tofu, v ktorom absenciu mäsa ani nepocítite a navyše má skvele vyvážené nutričné hodnoty. Poďme variť!

Na prípravu potrebujeme:

Ingrediencie na cícerové kari s tofu

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Na hlbšej panvici opečieme na oleji cibuľu do sklovita. Pridáme k nej nadrobno nasekaný cesnak a zázvor a ešte krátko posmažíme. Následne pridáme kari korenie, kurkumu, garam masala, škoricu, minútku opečieme a prilejeme vodu a pasírované paradajky. Ďalej pridáme prepláchnutý cícer a vyžmýkané tofu nakrájané na väčšie kocky. Na nízkom plameni kari povaríme približne 10 minút, prilejeme kokosové mlieko, dosolíme podľa chuti a odstavíme z plameňa. Na záver kari dochutíme limetkovou šťavou a vmiešame doň nasekaný koriander. Kari podávame s uvarenou ryžou a čerstvým koriandrom.

Fitness recept: Vegánske kari s tofu a cícerom
Nutričné hodnoty
1 porcia bez ryže (celkovo 4 porcie)
Kalórie259
Bielkoviny14 g
Sacharidy17 g
Tuky15 g

Veríme, že vás ani recept na vegánsku verziu cícerového kari s tofu nesklamal a vy si na ňom výborne pochutnáte. Inšpirujte aj vaše okolie a recept s ním zdieľajte.

Neváhajte a podeľte sa s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *