Palacinky s džemom, tvarohom alebo orieškovým krémom milujeme. Pochutiť si na nich však môžeme aj v prípade, že úplne nefandíme sladkému. Pre také prípady tu máme palacinky so špenátom, lososom a volským okom. Sú nabité bielkovinami a skvelou chuťou, takže sa perfektne hodia ako raňajky aj obed.
Na prípravu palacinkového cesta budeme potrebovať:
- 100 ml nízkotučného mlieka
- 50 g bezlepkovej ovsenej múky
- 30 g neochuteného proteínu
- 1 vajce
- štipku sušenej bazalky
- štipku čierneho korenia
- štipku soli
- olej v spreji na postriekanie panvice
Na prípravu náplne budeme potrebovať:
- 250 g baby špenátu
- 100 g údeného lososa (dá sa použiť aj konzervovaný)
- 2 vajcia
- 2 strúčiky cesnaku
- štipku soli
- štipku čierneho korenia
Mohli by vás zaujímať tieto produkty:
Postup:
V miske zmiešame múku s proteínom, soľou, čiernym korením a bazalkou. K suchým ingredienciám pridáme vajíčko, mlieko a dôkladne premiešame.
Potom si pripravíme panvicu, postriekame ju olejom v spreji, rozpálime a opekáme cesto z oboch strán dozlatista (z celej zmesi urobíme dve palacinky).
Keď máme hotové palacinky, pustíme sa do prípravy náplne. Baby špenát podusíme na panvici na miernom ohni. Keď špenát pustí šťavu, pridáme k nemu prelisovaný cesnak a ochutíme ho štipkou soli a čierneho korenia. Ešte chvíľu restujeme, aby sa chute prepojili.
Vajíčka si pripravíme zvlášť na panvici na štýl volského oka (podľa potreby osolíme a okoreníme). Potom sa môžeme pustiť do plnenia palacinky. Rozložíme si palacinku, najprv na ňu dáme podusený špenát, lososa a potom aj volské oko.
Takto si pripravíme 2 porcie a môžeme podávať. Skvele sa k nim hodí napríklad šalát.
Objavte naše bestsellery:
Nutričné hodnoty | 1 porcia (spolu 2 porcie) |
---|---|
Energetická hodnota | 393 kcal |
Bielkoviny | 41 g |
Sacharidy | 21 g |
Tuky | 15 g |
Vláknina | 5 g |
Ak hľadáte recept na lahodné slané raňajky plné bielkovín, tieto palacinky s lososom a volským okom sú ideálnou voľbou.
Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.
Pridať komentár