Fitness recept: Šalát Nicoise

Fitness recept: Šalát Nicoise

Nicoise rozhodne nepatrí medzi tie šaláty, kde je len niekoľko koliesok uhorky a obschnuté listy ľadového šalátu, po ktorých máte o chvíľu hlad. Vďaka vyváženému zloženiu je preto skvelým obedom alebo večerou. Okrem zeleniny v podobe paradajok, ľadového šalátu a fazuliek obsahuje aj zemiaky, ktoré pomôžu doplniť komplexné sacharidy. No a čo by to bolo za jedlo bez bielkovín? Tu nájdete hneď dva kvalitné zdroje, ktorými sú tuniak a vajcia. Ide skrátka o lahodný a zdravý pokrm, ktorý k dokonalosti dotiahnu olivy a medovo-horčicová omáčka.

Budeme potrebovať:

Šalát Nicoise - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Menšie zemiaky v tenkej šupke uvaríme v osolenej vode domäkka. Hneď ako sú hotové, nakrájame ich na štvrtiny. Vajíčka uvaríme natvrdo (vajcia izbovej teploty vložíme do vriacej vody a varíme 10 minút). Potom ich schladíme v ľadovej vode, olúpeme škrupinu a rozkrájame na štvrtiny. Mrazené fazuľky povaríme v horúcej a osolenej vode približne 10 minút, následne ich schladíme v ľadovej vode a zmiešame so zemiakmi a 3 PL medovo-horčicovej zero omáčky.

A pomaly sa môžeme pustiť do servírovania. Tanier vyložíme listami ľadového šalátu. Ak chceme, aby sa nám lepšie konzumoval, nakrájame si ho. Doprostred taniera dáme na šalát zmes zemiakov s fazuľkami a omáčkou. Navrch pridáme cherry paradajky nakrájané na menšie kúsky, rozpolené olivy a kúsky tuniaka, z ktorého sme predtým zliali olej. Vrch šalátu ozdobíme zvyšnou zero omáčkou, podľa chuti osolíme a môžeme podávať.

Šalát Nicoise
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 4 porcie)
Energetická hodnota376 kcal
Bielkoviny28 g
Sacharidy32 g
Tuky14 g
Vláknina5 g

Šalát Nicoise sa perfektne hodí ako ľahší obed či večera. Môžete si ho dať dokonca aj do krabičky a vziať napríklad so sebou do práce. Takto si na ňom pochutíte kedykoľvek počas dňa.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *