Fitness recept: Rýchle jarné zeleninové závitky s krevetami

Fitness recept: Rýchle jarné zeleninové závitky s krevetami

Ázijská kuchyňa si našla množstvo fanúšikov po celom svete a niet sa čomu diviť. Je známa tradičnými koreninami, množstvom zeleniny a ľahko stráviteľnými delikatesami. Preto bola naša ďalšia receptová voľba úplne jasná. Pripravili sme pre vás jarné zeleninové závitky s krevetami, podávané so sladkou čili omáčkou. Exotický, chuťovo do bodky vyladený recept, ktorý si okamžite zamilujete! Pustime sa do prípravy!

Na prípravu roliek potrebujeme:

  • 200 g kreviet (prípadne kuracieho mäsa)
  • 90 g tenkých ryžových rezancov
  • 8 ks ryžových papierov (s priemerom 22 cm)
  • 2 ks menšej mrkvy
  • 1 ks šalátovej uhorky
  • listový šalát podľa potreby
  • hrsť lístkov koriandra

Na prípravu omáčky potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si uvaríme rezance podľa návodu. Scedíme ich, opláchneme pod studenou vodou a odložíme ich nabok. Potom si uvaríme krevety a necháme ich vychladnúť. Ak ste namiesto kreviet zvolili kuracie mäso, narežte ho na tenké pásiky a jemne osmažte na olivovom oleji. Následne si uhorku a mrkvu očistíme a nakrájame na tenké pásiky. Ryžový papier ponoríme do vody na pár sekúnd a potom ho opatrne položíme na čistú utierku, aby sa nám jednoducho pracovalo. Spodnú tretinu papiera zakryjeme niekoľkými kúskami listového šalátu, po ktorom môže nasledovať malá hrsť ryžových rezancov a niekoľko pásikov mrkvy a uhorky. Následne pridáme krevety alebo kuracie mäso podľa toho, čo ste si zvolili. Ak máte radi koriander, neváhajte ho pridať navrch. Preložte bočné krátke strany, vznikne nám burrito a na záver to celé zrolujeme. Rovnaký postup opakujeme s ďalšími rolkami. Na záver si pripravíme sladkú čili omáčku a to zmiešaním arašidového masla, sójovej omáčky, vody, agáve sirupu, oleja, čili omáčky a dochutíme pár kvapkami limetky.

Tip: Rolky môžeme podávať aj s bezkalorickou Sweet Chilli omáčkou.

Fitness recept: Rýchle jarné zeleninové závitky s krevetami
Nutričné hodnoty
1 rolka bez omáčky (celkovo 8 roliek)
Kalórie144
Bielkoviny5 g
Sacharidy22 g
Tuky4 g

Veríme, že tento recept na jarné zeleninové závitky s krevetami už čoskoro vyskúšate a zamilujete si ho rovnako, ako my. Inšpirujte aj svoje okolie a recept s nimi zdieľajte.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *