FITNESS RECEPT: PASTIERSKY KOLÁČ

FITNESS RECEPT: PASTIERSKY KOLÁČ

Z mletého mäsa nemusíte robiť len sekanú alebo bolonskú omáčku. Poďte s nami skúsiť niečo iné a pustiť sa do lahôdky pod názvom pastiersky koláč. Ide o mäsovú zmes s paradajkovou príchuťou, ktorá sa prikryje zemiakovou kašou a zapečie. Výsledkom je lahodný obed, ktorý zaženie hlad a uspokojí každého gurmána.

Budeme potrebovať:

Pastiersky koláč - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Zemiaky si olúpeme a nakrájame na menšie kúsky, aby sa nám v osolenej vode rýchlejšie uvarili domäkka. Potom ich scedíme a spolu s mliekom rozpučíme na kašu. Ak ju chceme mať jemnú, pomôžeme si šľahačom, prípadne ponorným mixérom. Následne vystriekame panvicu olejom v spreji, rozpálime ju a orestujeme na nej najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, a to restujeme, dokiaľ nestratí ružovú farbu. Potom pridáme kečup a na menšie kúsky nakrájanú cuketu. Dochutíme soľou, korením a zalejeme vodou. Necháme spolu dusiť asi 15 minút.

Pastiersky koláč - zmes na mäso

Potom si pripravíme 3 malé zapekacie misy (ak nemáme, vezmeme jednu väčšiu). Do nich rozdelíme všetku mäsovú zmes.

Pastiersky koláč pred pečením

Na ňu potom pomocou lyžice rovnomerne nanášame zemiakovú kašu. Zapekacie misky dáme do rúry vyhriatej na 180 °C a pečieme 30 minút. Potom len ozdobíme tymianovou vňaťou a môžeme hneď podávať.

Pastiersky koláč
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 3 porcie)
Energetická hodnota459 kcal
Bielkoviny17 g
Sacharidy39 g
Tuky25 g
Vláknina5 g

Ak hľadáte tipy, ako využiť mleté mäso v kuchyni, určite si obľúbite pastiersky koláč. Vďaka praktickým zapekacím miskám vyzerá navyše krásne naservírovaný. 

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *