Fitness recept: Palacinková torta s vanilkovým krémom

Fitness recept: Palacinková torta s vanilkovým krémom

Máte radi sladké dezerty a váhate, či si pripraviť palacinky alebo upiecť tortu? Nemusíte si vyberať. V dnešnom recepte sme totiž spojili oboje do jednej dokonalej dobroty, ktorou je luxusná palacinková torta. Okrem nadýchaných palaciniek si môžete vychutnať lahodný vanilkový krém, ktorý je maximálne nabitý bielkovinami. Vďaka tomu bude palacinková torta skvelými raňajkami alebo desiatou každého aktívneho človeka. Táto palacinková torta sa určite stane doslova láskou na prvé ochutnanie.

Na palacinky budeme potrebovať:

Na krém budeme potrebovať:

Na dozdobenie budeme potrebovať:

Palacinková torta s vanilkovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Tortu začneme prípravou palaciniek. Vezmeme si misku a v nej si zmiešame suché ingrediencie – špaldovú múku, soľ a xylitol. Spoločne premiešame a potom pridáme vajíčka, ghí alebo rozpustené maslo, nízkotučné mlieko a perlivú vodu.

Palacinková torta s vanilkovým krémom - cesto

Premiešame, aby nám vzniklo hladké cesto. To si dáme bokom, necháme ho chvíľu odstáť a pustíme sa do prípravy náplne.

Vezmeme si misku a v nej spoločne zmiešame tvaroh, vanilkový proteín aj vanilkové Flavor Drops. Vzniknutý hladký krém odložíme do chladničky.

Palacinková torta s vanilkovým krémom - príprava krému

Potom sa pustíme do prípravy palaciniek. Vezmeme si panvicu, vystriekame ju olejom v spreji a nalejeme na ňu adekvátne množstvo palacinkového cesta. Každú palacinku takto opekáme dozlatista z oboch strán. Hneď ako máme hotové všetky palacinky, necháme ich vychladnúť. Potom sa môžeme pustiť do prípravy samotnej torty.

Vezmeme jednu palacinku a rozprestrieme ju na tanier. Natrieme ju tenkou vrstvou krému, ktorú môžeme zľahka posypať lyofilizovanými malinami, a na tú potom položíme ďalšiu palacinku.

Palacinková torta s vanilkovým krémom - vrstvenie

Takto postupujeme, kým nespotrebujeme všetky palacinky aj krém. Nakoniec potrieme krémom aj vrchnú palacinku. Tú potom dozdobíme lyofilizovanými malinami, strúhanou čokoládou, kešu orechmi a máme hotovo. Než budete tortu podávať, odporúčame nechať ju aspoň pár hodín stuhnúť v chladničke.

Náš tip: Ak chcete, aby vám všetko presne vyšlo, spočítajte si, koľko máte palaciniek. Celú hmotnosť krému (cca 780 g) potom vydeľte počtom palaciniek a vyjde vám približné množstvo krému, ktoré by ste mali dať na každú palacinku. Potom už stačí iba každú vrstvu odvážiť, aby vám všetko krásne vyšlo. Ak chcete, môžete si na vrchnú časť nechať krému viac, aby torta vyzerala honosnejšie.

Palacinková torta s vanilkovým krémom
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 12 porcií)

Energetická hodnota325 kcal
Bielkoviny21 g
Sacharidy36 g
Tuky9 g
Vláknina8 g

Palacinková torta je nabitá bielkovinami, takže je nielen skvelým dezertom, ale aj lahodnou desiatou či raňajkami, ktoré spoľahlivo zasýtia.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *