Fitness recept: Nepečené sušienky s arašidovým krémom a čokoládou

Fitness recept: Nepečené sušienky s arašidovým krémom a čokoládou

Aj vy patríte medzi fanúšikov populárnej tyčinky s arašidmi a karamelom, ktorá je celá zaliata čokoládou? Potom by vám nemala ujsť ani naša verzia sušienok z arašidového masla, ktoré majú v porovnaní s originálom vyšší podiel bielkovín. Veľkou prednosťou je, že neobsahujú múku a navyše sa ľahko pripravujú. Nepotrebujete na to dokonca ani rúru. Ochutnajte a presvedčte sa sami o ich dokonalosti.

Na sušienky budeme potrebovať:

240 g ovsených vločiek

300 g iránskych datlí (môžete použiť aj akékoľvek iné datle alebo datľovú pastu)

100 ml vody

Na krém z arašidového masla budeme potrebovať:

300 g datlí (dá sa použiť aj datľová pasta)

200 g ryžového proteínu

120 g arašidového masla

200 ml vody

Na polevu budeme potrebovať:

100 g horkej 80 % čokolády

20 g kokosového oleja

Na posypanie budeme potrebovať:

30 g drvených arašidov

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si pripravíme sušienkové cesto. Postup je úplne jednoduchý. Vezmeme si ovsené vločky, 300 g datlí, 100 ml vody a všetko dáme spolu do mixéra. Mixujeme, kým nezískame hladké husté cesto. Potom si nachystáme plech vyložený papierom na pečenie a postupne naň ukladáme vytvarované ploché sušienky. Z cesta by malo vzniknúť 11 kusov.

Hneď ako máme sušienky hotové, pustíme sa do prípravy krému. Opäť vložíme všetky ingrediencie (300 g datlí, ryžový proteín, arašidové maslo a 200 ml vody) do mixéra a mixujeme, kým nevznikne hladký krém. Potrieme ním každú sušienku. Následne dáme sušienky aj s krémom stuhnúť do chladničky na niekoľko hodín.

A blížime sa do finále. Aby sa sušienky čo najviac podobali ikonickej arašidovej tyčinke, musíme si vytvoriť aj čokoládovú polevu. Na sporák dáme variť horúcu vodu v hrnci, do ktorého vložíme ďalší, ale prázdny hrniec, čím vytvoríme vodný kúpeľ. Do prázdneho hrnca na sporáku nalámeme čokoládu a necháme rozpustiť aj s kokosovým olejom. Túto čokoládovú polevu rovnomerne nalejeme na jednotlivé sušienky. Potom už zostáva ich len posypať podrvenými arašidmi a sme hotoví.

sušienky s arašidovým krémom a čokoládou
Nutričné hodnoty1 sušienka (celkove 11 kusov)
Kalórie467 
Bielkoviny23 g
Sacharidy56 g
Tuky15 g
Vláknina8 g

Ak ste milovníkmi známej tyčinky, ktorá spája chuť arašidov a sladkého karamelu v čokoládovej poleve, potom si určite aj vy obľúbite tieto sušienky.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *