Fitness recept: Nepečené cheesecake rezy s jahodami

Fitness recept: Nepečené cheesecake rezy s jahodami

Dnešný dezert s chrumkavým základom, krémom a chuťou i vôňou jahôd sa trafí do chuti všetkým milovníkom cheesecaku. V našom nepečenom dezerte sme mascarpone zmiešali aj s tvarohom, vďaka čomu sme zvýšili podiel bielkovín a znížili obsah tuku. V základe sa zase snúbia ovsené vločky s kokosovým olejom, ktorý všetko krásne prevonia. Tak kto má na túto dobrotu chuť?

Na korpus budeme potrebovať:

Na náplň budeme potrebovať:

  • 400 g jemného odtučneného tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 1 ČL vanilkového extraktu 
  • vanilkové flavor drops podľa chuti

Na jahodovú vrstvu budeme potrebovať:

  • 150 g mrazených jahôd
  • 1 PL javorového sirupu
  • 1 ČL kukuričného škrobu
  • trošku vody
Nepečené cheesecake rezy s jahodami - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv sa pustíme do prípravy korpusu. Ovsené vločky a kešu orechy si rozmixujeme na múku a premiešame so zmäknutým (nie tekutým) kokosovým olejom a javorovým sirupom. Túto zmes natlačíme na dno menšieho plechu vyloženého papierom na pečenie, náš mal rozmery 20×20 cm. Takto pripravený korpus dáme stuhnúť aspoň na 15 minút do chladničky. Medzitým si pripravíme zvyšné vrstvy, pričom začneme náplňou. Mascarpone vyšľaháme s tvarohom, vanilkovým extraktom a podľa potreby dosladíme vanilkovými flavor drops. Keď sme s chuťou krému spokojní, pustíme sa do jahodovej vrstvy.

Mrazené jahody povaríme s troškou vody do zmäknutia. Potom ich dohladka rozmixujeme ponorným mixérom, dosladíme javorovým sirupom a dáme opäť na sporák variť. Keď nám bublajú a vrú, je na čase pridať kukuričný škrob, ktorý sme si predtým rozmiešali v troške vody. Poriadne zamiešame a varíme do zhustnutia. Potom zložíme zo sporáka a necháme aspoň čiastočne vychladnúť.

Keď máme všetko pripravené, môžeme dezert dokončiť. Z chladničky si vyberieme korpus a rovnomerne naň rozotrieme pripravený tvarohový krém. Naň nalejeme jahodovú časť, potom si vezmeme lyžičku a jej druhým koncom maľujeme po celom plechu od jedného kraja k druhému „hada”, vďaka čomu vytvoríme mramorový efekt.

Nepečené cheesecake rezy s jahodami na plechu

Pred krájaním dáme dezert ešte do chladničky stuhnúť. No a potom už si na ňom môžeme pochutnávať.

Nepečené cheesecake rezy s jahodami na plechu
Nutričné hodnoty

1 kúsok (celkom 16 kusov)

Energetická hodnota145 kcal
Bielkoviny5 g
Sacharidy11 g
Tuky9 g

Pokiaľ milujete kombináciu chrumkavého základu a jemného krému, potom si tieto mini cheesecaky tiež obľúbite.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *