Fitness recept: Nadýchaná jahodovo-proteínová roláda s kokosom

Fitness recept: Nadýchaná jahodovo-proteínová roláda s kokosom

Aj vy zbožňujete jahody? V tom prípade musíte túto nadýchanú jahodovo-proteínovú roládu jednoznačne vyskúšať! Okrem skvelej chuti vás poteší aj vysokým obsahom bielkovín a len 72 kalóriami na jeden rez. Poďme na to!

Na cesto potrebujeme:

Na krém potrebujeme:

  • 250 g jemného tvarohu
  • 150 g jahôd
  • sladidlo podľa chuti (použili sme 30 g medu)
  • 1 PL citrónovej šťavy

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Začneme tým, že žĺtka oddelíme od bielkov. K žĺtkom primiešame kokos, proteín, kypriaci prášok, vodu a erythrit. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý jemne vmiešame do žĺtkovej zmesi. Plech vystelieme papierom na pečenie a nalejeme do neho pripravené cesto. Následne cesto vložíme do rúry a pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

Upečený korpus necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme tvarohový krém. Tvaroh, citrónovú šťavu a sladidlo vymiešame do hladkého krému, ktorý nanesieme na vychladené cesto. Zopár jahôd prekrojíme na polovicu a poukladáme ich pozdĺž cesta na ľavú stranu koláča. Zvyšné jahody nakrájame na malé kúsky a rovnomerne ich rozvrstvíme na krém. Cesto pomaly a jemne zrolujeme. Pripravenú roládu necháme v chladničke aspoň hodinu, aby poriadne stuhla, a potom ju nakrájame. Podávame s čerstvými jahodami a strúhaným kokosom. Dobrú chuť!

Fitness recept: Nadýchaná jahodovo-proteínová roláda s kokosom
NUTRIČNÉ HODNOTYNA 1 REZ (CELKOVO 14 REZOV)
Kalórie72
Sacharidy5 g
Bielkoviny5 g
Tuky4 g

Vyskúšate jahodovo-proteínovú roládu aj vy? Dajte nám vedieť do komentára, a v prípade, že sa vám tento fitness recept páčil, podporte ho zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *