Fitness recept: Mini tortičky s tvarohovým krémom

Fitness recept: Mini tortičky s tvarohovým krémom

Ak hľadáte recepty na dezerty, ktoré zaujmú na prvý pohľad, ale pritom sú naozaj jednoduché na prípravu, ste tu tu dnes správne. Tieto tortičky vyzerajú ako z luxusnej kaviarne, pritom si ich doma zvládne urobiť každý. Kombináciu nadýchaného piškótu a tvarohového krému si proste zamilujete.

Na cesto budeme potrebovať: 

Na náplň budeme potrebovať: 

Mini tortičky s tvarohovým krémom – ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup: 

Začneme prípravou cesta. Zmiešame múku, proteín a prášok do pečiva. V inej miske zase zmiešame vajíčka, mandľové mlieko, javorový sirup a vanilkové flavor drops. Postupne pridávame suchú zmes do mokrej a dôkladne miešame, aby sa obe zmesi spojili a vytvorili jednoliate hladké cesto. Dáme nahriať rúru na 180 °C. Cesto môžeme dať buď do malých tortových formičiek, alebo ho rovnomerne vylejeme na klasický plech a kolieska vykrojíme po upečení, napríklad pohárom. Pripravené cesto dáme piecť na 15 až 20 minút. Keď je hotové, necháme ho vychladnúť.

Mini tortičky s tvarohovým krémom – korpus

Potom sa pustíme do prípravy krému. Zmiešame tvaroh, med, vanilkové flavor drops a xantanovú gumu. Takto pripravený krém necháme chvíľu odstáť, aby xantanová guma začala pôsobiť a zahustila ho. Potom si postupne tvoríme malé tortičky. Na jedno koliesko dáme po celom povrchu krém a položíme naň ďalšie koliesko.

Mini tortičky s tvarohovým krémom – potieranie

Naň potom hore urobíme ešte malú bodku krémom, na ktorej nám bude pekne držať posyp z drvených lyofilizovaných jahôd. Týmto spôsobom dotiahneme do konca všetky tortičky.

Mini tortičky s tvarohovým krémom

Objavte naše bestsellery:

Nutričné hodnoty1 tortička (spolu 9 kusov)
Energetická hodnota138 kcal
Bielkoviny14 g
Sacharidy16 g
Tuky2 g

Ak chcete tortičky ešte vytuniť, namažte ich pred nanášaním tvarohového krému džemom alebo obľúbeným orechovým maslom. Tortičky sa skvele hodia na akúkoľvek oslavu. Potešíte nimi svojich blízkych, ale aj svoj maškrtný jazýček. 

Neváhajte a zdieľajte s nami svoje výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *