Prihlásiť
Web - Lasagne s kuracím mäsom a ricottou

Fitness recept: Lasagne s kuracím mäsom a ricottou

Neskutočné spojenie obľúbených cestovín, skvelo ochutenej paradajkovej omáčky, opečeného kuracie mäska a zlatistého syru. To všetko vám prinášame v najnovšom fitness recepte na lasagne s kuracím mäsom a ricottou. Prineste si kúsok Talianska aj ku vám domov!

Na prípravu potrebujeme:

  • 400 g mletého mäsa (my sme použili kuracie prsia)
  • 400 g krájaných paradajok z konzervy
  • 250 g ricotty
  • 250 g pasírovaných paradajok
  • 125 g cestovín lasagne
  • 120 g mozzarelly
  • 100 g mrkvy
  • 100 g cukety
  • 60 g parmezánu
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1-2 ČL octu (obyčajný/vínny)
  • hrsť čerstvej bazalky
  • soľ, mleté čierne korenie a sušená bazalka podľa chuti
  • olivový olej v spreji

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Cestoviny lasagne uvaríme v osolenej vode domäkka. Medzitým si pripravíme omáčku a začneme tým, že si na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku. Po chvíli k nej pridáme pretlačený cesnak a osolenéokorenené mleté mäsko. Keď je mäso opečené, pridáme k nemu nastrúhanú mrkvu, cuketu, pasírované paradajky a krájané paradajky. Omáčku krátko povarímedochutíme ju sušenou bazalkou, soľou, korením a octom.

Po odstavení z plameňa do nej vmiešame nakrájanú čerstvú bazalku a môžeme sa pustiť do vrstvenia. Na dno zapekacej nádoby rozotrieme trošku omáčky a na ňu rozložíme lasagne. Na lasagne navrstvíme cca polovicu zvyšnej omáčkyzastrúhame ju polovicou parmezánu a mozzarelly. Ricottu osolíme, okoreníme, premiešame a polovicu z nej rozotrieme na syr. Vrstvenie ešte raz zopakujeme (skončíme vrstvou ricotty a syru). Lasagne pečieme pri teplote 180°C do zlatista, približne pol hodinu. Podávame ich ešte teplé. Buon appetito!

Fitness recept: Lasagne s kuracím mäsom a ricottou
Nutričné hodnoty1 porcia (celkovo 6 porcií)
Kalórie321
Bielkoviny30 g
Sacharidy24 g
Tuky11 g

Videorecept na lasagne s kuracím mäsom a ricottou

Veríme, že vám tieto fit lasagne s kuracím mäsom a ricottou vyčaria úsmev na perách a uspokoja aj vaše chuťové poháriky. Ak sa vám recept páčil, budeme radi, keď ho podporíte zdieľaním.