Fitness recept: Kokosový chia puding s banánom

Fitness recept: Kokosový chia puding s banánom

Nie ste fanúšikmi pudingových práškov, ale radi by ste si pochutnali na dezerte s krémovou konzistenciou? Tak skúste dať šancu chia pudingu, ktorý dokonca nemusíte ani variť. Stačí len zmiešať chia semienka s tekutinou a nechať ich pracovať. My sme pri príprave použili kokosové mlieko, ktoré spoločne s banánom vytvoria dokonalú chuťovú súhru. Nielen každého športovca určite poteší, že jedna porcia má cez 20 g bielkovín.

Na chia puding budeme potrebovať:

Na ozdobenie budeme potrebovať:

Kokosový chia puding s banánom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V miske si zmiešame chia semienka s kokosovým mliekom a necháme spoločne odstáť aspoň 4 hodiny, ideálne však cez noc. Do odstátej zmesi, ktorá bude mať gélovú konzistenciu, potom pridáme nízkotučný tvaroh, proteín a dôkladne zamiešame. Túto zmes rozdelíme do 3 pripravených pohárikov. Nakoniec si rozkrájame banán na kolieska a ozdobíme s nimi pudingy. Na každý navyše nasypeme niekoľko plátkov kokosových čipsov.

Náš tip: Kokosový chia puding môžete dať aj do pohára od orieškového masla. Budete mať istotu, že vám z uzavretej nádobky nevytečie, a jednoducho si tak môžete túto dobrotu vziať kamkoľvek so sebou.

Kokosový chia puding s banánom
Nutričné hodnoty

1 porcia (celkom 3 porcie)

Energetická hodnota461 kcal
Bielkoviny21 g
Sacharidy16 g
Tuky33 g
Vláknina8 g

Kokosové mlieko vytvára spolu s banánom dokonalú chuťovú súhru. Rovnako skvelo však chutí chia puding napríklad aj s jahodami a čučoriedkami. Môžete tak experimentovať s rôznymi druhmi ovocia a zakaždým vytvoriť chuťovo vyváženú dobrotu.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *