Fitness recept: Jablková fitness žemľovka nabitá bielkovinami

Fitness recept: Jablková fitness žemľovka nabitá bielkovinami

Aj vy ste sa ako deti vždy tešili, keď ste vedeli, že na obed bude žemľovka? Pre nás to bol taký malý sviatok, a aj keď už nie sme najmenší, tú radosť si môžeme pripomenúť! Preto sme si pre vás prichystali tradičnú jablkovú žemľovku, ktorá však dostane fit nádych! Je plná bielkovín a obsahuje minimum tuku. Viac vám asi hovoriť nemusíme, poďme piecť.

Na prípravu potrebujeme:

Na prípravu zálievky potrebujeme:

  • 200 ml mlieka

Na prípravu snehu potrebujeme:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Najprv si pripravíme zálievku, a to zmiešaním mlieka, proteínu a xylitolu. Jablká umyjeme a najemno nastrúhame. 

Pripravíme si rožky, ktoré nakrájame na tenké kolieska a z oboch strán ich namáčame v pripravenej zálievke. Po namočení ich ukladáme do zapekacej misy (my sme použili misu s rozmermi 25×17 cm). Na rožky navrstvíme nastrúhané jablká, nadrobený tvaroh, škoricu, vlašské orechy, a tento postup opakujeme, kým neminieme všetky suroviny. Poslednú vrstvu žemľovky by mali tvoriť jablká a tvaroh. Takto navrstvenú žemľovku dáme piecť na 30 minút pri 185 ℃.
Medzitým si mixérom vyšľaháme tuhý sneh z bielok, xylitolu a štipky soli. Po 30 minútach pečenia ho navrstvíme na žemľovku a pečieme ju ešte 10 minút pri 170 ℃. Dobrú chuť!

Fitness recept: Jablková fitness žemľovka nabitá bielkovinami
Nutričné hodnoty
na 1 porciu (celkovo 4 porcie)
Kalórie461
Bielkoviny22 g
Sacharidy42 g
Tuky6 g

Veríme, že vás fit verzia tradičnej jablkovej žemľovky potešila, a urobíte ňou radosť aj vašim blízkym. Ak sa vám recept páčil, nezabudnite ho podporiť zdieľaním.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *