Fitness recept: Jablká v župane s tvarohovým krémom

Fitness recept: Jablká v župane s tvarohovým krémom

Dnešný recept poteší každého, kto miluje štrúdľu alebo jablkové koláče, no práve nemá čas na ich prípravu. Jablká v župane im svojou skvelou chuťou môžu spoľahlivo konkurovať. Stačí obaliť plátky v cestíčku, dozlatista orestovať a je to hotové. Potom je už na vás, s čím si ich vychutnáte. My sme stavili na tvarohový krém. Perfektne by sa k nim hodila, samozrejme, napríklad domáca proteínová zmrzlina.

Na jablká v župane budeme potrebovať:

Na tvarohovú penu budeme potrebovať:

Jablká v župane s tvarohovým krémom - ingrediencie

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vezmeme si menšiu misku, v ktorej zmiešame vajce, proteín a mlieko. Vznikne nám cestíčko, ktoré necháme chvíľu odležať. Medzitým si pripravíme jablká, ktoré nakrájame na cca 0,5 cm plátky. Pomocou nožíka z každého vykrojíme jadrovník jednoducho do tvaru trojuholníka. Samozrejme, môžeme si pomôcť menšou formičkou na linecké koláčiky. Pripravené jabĺčka ešte posypeme škoricou a pustíme sa do obaľovania.

Jablká v župane s tvarohovým krémom - pripravené jablká

Každý plátok dáme do pripraveného cestíčka a z obidvoch strán obalíme. Z cestíčka dávame plátky jabĺk rovno na panvicu s rozpáleným ghíčkom. Restujeme z obidvoch strán dozlatista.

Jablká v župane s tvarohovým krémom - restovanie

Z panvice ich odkladáme rovno na tanier so servítkou, aby sme ich zbavili prebytočnej vlhkosti. Ak nám po obalení všetkých jabĺk zvýši cestíčko, môžeme si ho osmažiť ako lievanec. Potom sa pustíme do prípravy tvarohovej peny. 

V miske si vyšľaháme tvaroh, proteín a mlieko. Vznikne nám jemný nadýchaný krém. No a môžeme servírovať. Jablká podávame ešte teplé, ozdobené tvarohovým krémom a posypané lyofilizovanými malinami.

Jablká v župane s tvarohovým krémom
Nutričné hodnoty1 celá porcia (celkovo 2 porcie)
Energetická hodnota328 kcal
Bielkoviny30 g
Sacharidy30 g
Tuky8 g
Vláknina8 g

Ak máte radi štrúdľu alebo jablkové koláče, určite si obľúbite aj túto pochúťku, ktorá sa perfektne hodí napríklad na raňajky. Veľkou prednosťou je jednoduchá príprava, vďaka ktorej máte túto dobrotu o niekoľko minút na stole.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach s označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *