Fitness recept: Dukátové buchtičky s proteínovým pudingom a lesným ovocím

Fitness recept: Dukátové buchtičky s proteínovým pudingom a lesným ovocím

sladké jedlá vaším pokušením? Prečo im odolávať, keď si ich viete spraviť v zdravšej, nutrične vyváženej verzii? Presne takú dobrotu vám dnes prinášame! Pripravte si s nami skvelý recept na špaldové buchtičky preliate proteínovým pudingom a dozdobené čerstvým ovocím. Mňam! Mäkučké cesto v kombinácii so sladkým pudingom a sviežim ovocím je skutočne chuťový zážitok aj pre tých najväčších gurmánov. Poďte sa o tom presvedčiť.

Na prípravu špaldových buchtičiek potrebujeme:

Na prípravu pudingu potrebujeme:

Ingrediencie na dukátové buchtičky

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

V prvom rade si pripravíme buchtičky. Do misy si vysypeme múku, po okrajoch ju osolíme a do stredu spravíme jamku. Do nej dáme cukor, podrvené droždie a zalejeme polovicou mlieka. Necháme kvasiť 10 – 15 minút. Následne pridáme zvyšné ingrediencie – mlieko, vajíčko a zmäknuté maslo. Všetky ingrediencie spolu spracujeme do hladkého cesta. Misu prikryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť na asi 30 – 40 minút. Hotové cesto rozdelíme na 8 častí. Každý kúsok rozvaľkáme a nakrájame na malé, asi 1,5 cm kúsky. Kladieme ich jeden vedľa druhého na olejom vysprejovaný plech. Pečieme pri teplote 180 ℃ asi 20 – 25 minút.

Medzitým si pripravíme puding. Zmes zalejeme s vodou a miešame, aby sme sa zbavili všetkých hrudiek. Ešte teplé upečené buchtičky dáme na tanier, prelejeme pudingom a dozdobíme ovocím. Podávame a vychutnávame!

Fitness recept: Dukátové buchtičky s proteínovým pudingom a lesným ovocím
Nutričné hodnoty
1 porcia (celkovo 6 porcií)
Kalórie635
Bielkoviny35 g
Sacharidy76 g
Tuky18 g
Vláknina15 g

Veríme, že si tento sladký recept na špaldové buchtičky s proteínovým pudingom zamilujete už na prvé zakusnutie. Podporte aj svoje okolie v zdravom maškrtení a o recept sa s ním podeľte.

Neváhajte a zdieľajte s nami vaše výtvory na sociálnych sieťach, označením #gymbeamsk.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *