Fitness recept: Domáci proteinový bezlepkový chlieb

Fitness recept: Domáci proteinový bezlepkový chlieb

Dozlatista upečená chrumkavá kôrka, lahodná vôňa a chuť, pre ktorú zabúdame na diéty a to, že sme si včera odmakali 2-hodinový tréning. Nehovoríme o ničom inom, ako o chlebe, ktorý je chutnou a rýchlou alternatívou na raňajky, večeru či bleskové doplnenie energie počas dňa! Ale dá sa to aj lepšie! Máme pre vás recept na bezlepkový chlebík, ktorý je nabitý bielkovinami a obohatený o vlákninu. nízky obsah sacharidov a úžasne vláčnu chuť! Znie vám to ako sen? Nemusí! Poďte si s nami tento vegánsky chlebík upiecť.

Na prípravu potrebujeme:

Na dokončenie:

Mohli by vás zaujímať tieto produkty:

Postup:

Vo veľkej mise zmiešame všetky múky, slnečnicové semienka, chia semienka, psyllium, prášok do pečiva, soľ, a následne pridáme mlieko a ocot. Všetko spolu dobre vymiešame, aby nám vzniklo jednotné cesto, a necháme ho odležať 5-10 minút. Pripravíme si formu na chlieb, ktorú vystriekame olejom v spreji alebo vystelieme papierom na pečenie. Cesto vložíme do formy a dáme piecť na 180℃, na približne 70 minút. Keď máme chlebík hotový, vyberieme ho z rúry a nakrájame na 20 rovnakých krajcov. Vychutnáme si ho natretý kešu maslom a ozdobený banánom! Dobrú chuť!

Fitness recept: Domáci proteinový bezlepkový chlieb
Nutričné hodnoty
1 krajec (celkovo 20 krajcov)
Kalórie113
Bielkoviny10 g
Sacharidy4 g
Tuky4.5 g

Veríme, že si tento bezlepkový chlebík už čoskoro sami vyskúšate a nájdete v ňom skvelú a zdravšiu alternatívu obľúbeného pečiva! Recept zdieľajte a potešte tak aj svoje okolie.

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *